ΕΝΦΙΑ: Αλλάζει όνομα αλλά ο λογαριασμός παραμένει… ίδιος! Βίντεο

Το υπουργείο πρέπει πρώτα να πάρει το πράσινο φως από τους Θεσμούς

​Την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από το 2017 με έναν νέο φόρο ο οποίος όμως θα φέρνει τουλάχιστον τα ίδια έσοδα που φέρνει ο ΕΝΦΙΑ σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. Η σχετική πρόθεση αναμένεται να ανακοινωθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει:

- Κατάργηση των δύο φόρων του ΕΝΦΙΑ- κύριου και συμπληρωματικού- και καθιέρωση ενός φόρου που θα επιβάλλεται σε όλα τα ακίνητα εντός κι εκτός σχεδίου.

- Κατάργηση του υπολογισμού του φόρου ανά τετραγωνικό και υπολογισμός του με βάση το σύνολο της αξίας των ακινήτων κάθε ιδιοκτήτη.

-Υπολογισμό του φόρου για τη συνολική αξία της περιουσίας με βάση προοδευτική κλίμακα χωρίς αφορολόγητο όριο ή με πολύ μικρό αφορολόγητο όριο της τάξης των 20.000 έως 30.000 ευρώ.

Από τις αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν ελαφρύνσεις για πολύ μικρούς ιδιοκτήτες αλλά την ελάφρυνσή τους θα πληρώσουν μεσαίοι και μεγάλοι ιδιοκτήτες.

Για να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός αντικατάστασης του ΕΝΦΙΑ με το νέο φόρο θα πρέπει να δώσουν το πράσινο φως οι θεσμοί αφού πειστούν ότι θα διατηρηθεί η εισπραξιμότητα του στα 2,65 δισεκατομμύρια ευρώ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top