ΕΡΕΥΝΑ ΓΣΕΒΕΕ- Έρχονται ΧΙΛΙΑΔΕΣ νέα ΛΟΥΚΕΤΑ στην αγορά- 38.000 εργαζόμενοι στο ΔΡΟΜΟ

Τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις δεν καταβάλουν έγκαιρα τους μισθούς στους υπαλλήλους τους

​Γειτονιές που λίγα χρόνια πριν έσφυζαν από ζωή και ανοιχτά μαγαζιά σήμερα έχουν ερημώσει και τις άδειες βιτρίνες τους κοσμούν τα λουκέτα, τα πωλητήρια και τα κατεβασμένα ρολά.

Το μαύρο τοπίο στην ελληνική αγορά αποτυπώνει με έρευνα, η ΓΣΕΒΕΕ. Μέχρι το τέλος του 2016 αναμένεται να βάλουν λουκέτο 18.000 επιχειρήσεις αφήνοντας στο δρόμο 38.000 εργαζόμενους. Οι απολυμένοι αυτοί θα προστεθούν στους ανέργους των ακόμη 18.000 επιχειρήσεων που έχουν ήδη κλείσει το πρώτο εξάμηνο του έτους.

«Από την αρχή του χρόνου έχουμε μείωση της κατανάλωσης που ξεπέρασε το 20%. Η μείωση της κατανάλωσης άγγιξε ακόμη και τα είδη πρώτης ανάγκης. Αν αυτό συνοδευτεί με το ασφαλιστικό και το φορολογικό είναι φανερό ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε και άλλα λουκέτα επιχειρήσεων» ανέφερε στο Star ο Πρόεδρος Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Η εικόνα της οικονομικής ασφυξίας που βιώνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις αποκαλυπτική. Τέσσερις στις δέκα δεν καταβάλουν έγκαιρα τους μισθούς στους υπαλλήλους τους και έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, δυο στις δέκα χρωστούν στις ΔΕΚΟ, ενώ μία στις δέκα έχει ληξιπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις.

Εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο είναι πως σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕ μέχρι το τέλος του χρόνου το 98% των επιχειρήσεων δεν θα προβεί σε καμία επένδυση, γεγονός που απομακρύνει ακόμη περισσότερο τη χώρα από την πολυπόθητη ανάπτυξη.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top