Διπλό μπλόκο από την τρόικα σε επαναφορά 100 δόσεων και σε ακατάσχετο λογαριασμό!

Διαβάστε τι αποκαλύπτει η εφημερίδα Αγορά

Διπλό μπλόκο από την τρόικα σε επαναφορά 100 δόσεων και σε ακατάσχετο λογαριασμό!
Μεγάλα εμπόδια θέτουν οι δανειστές, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά», στην επιδίωξη της κυβέρνησης να δημιουργήσει ακατάσχετο λογαριασμό για τις επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με πλαστικό χρήμα, καθώς και στην αναβίωση των 100 δόσεων για οφειλές στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας κρατούν επί μήνες, με τους εκπροσώπους των δανειστών να απαιτούν το ύψος του ακατάσχετου ορίου να είναι πολύ χαμηλό και στην ουσία «δώρον άδωρον», αλλά και να κυμαίνεται ανάλογα με τον τζίρο και το είδος της επιχείρησης.
Η τρόικα αντιδρά και στο κυβερνητικό αίτημα να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία επανένταξης στις 100 δόσεις, σε όσους έχουν μείνει εκτός.
Κοινοτικοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι δεν τίθεται θέμα καν αναβίωσης της παλιάς ρύθμισης για τις νέες οφειλές , οι οποίες κατά τους ίδιους μπορούν να εξοφληθούν σε 12 ή 24 δόσεις.
Τις προθέσεις τους αυτές διεμήνυσαν οι Βρυξέλλες και κατά την πρόσφατη συνάντηση του επιτρόπου Οικονομικών της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top