Υπερκαλύφθηκε ο στόχος για τις εισπράξεις ΦΠΑ τον Ιούλιο κατά 3,5%

Μεγαλύτερα τα έσοδα από τα αναμενόμενα κατά 82,8% στη Σαντορίνη και κατά 45,6% στη Μύκονο!

Υπερκαλύφθηκε ο  στόχος για τις εισπράξεις ΦΠΑ τον Ιούλιο κατά 3,5%
Σημαντική ανάκαμψη σημείωσαν τα έσοδα απο τον ΦΠΑ και τον Ιούλιο σε σχέση με τις επιδόσεις του Ιουνίου και υπερκάλυψαν τον στόχο, ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές όπου συγκεντρώνεται ένα μεγάλο ποσοστό του τζίρου την καλοκαιρινή περίοδο, μετά και τα στοιχεία που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας για το πεντάμηνο.
Η εξέλιξη αυτή αντιστρέφει την εικόνα του Ιουνίου και προκαλεί αισιοδοξία στο υπουργείο Οικονομικών και στην γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για την πορεία των εσόδων τον Αύγουστο και τους επόμενους μήνες του έτους.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ απο το υπουργείο Οικονομικών μεγάλη υπέρβαση κατά 82,8% απο τον στόχο παρουσίασαν τον Ιουλιο τα έσοδα απο τον ΦΠΑ στη Σαντορίνη, ενώ στη Μύκονο υπερκαλύψθηκε ο στόχος κατά 45,6%. Στα δύο αυτά νησιά, τον Ιούνιο είχε σημειωθεί υστέρηση από τον στόχο 58% και 60% αντίστοιχα. Οι εξαγγελίες και η υλοποίηση του προγράμματος εντατικών ελέγχων της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, έφεραν αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά τις εισπράξεις του ΦΠΑ στα δημόσια ταμεία. Ετσι, στη Σύρο τα έσοδα απο τον ΦΠΑ υπερκάλυψαν τον στόχο κ��τά 37% , στην Πάρο 35% , στη Ρόδο 36% στην Κέρκυρα 25%, στα Χανιά 24,6%, στη Μυτιλήνη 13% και στο Ηράκλειο 12%.
Η αύξηση των εισπράξεων απο τον ΦΠΑ τον Ιούλιο, είχε σαν αποτέλεσμα το επτάμηνο σε ολόκληρη τη χώρα να παρουσιάσουν υπέρβαση απο τον στόχο κατά 3,5%.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top