Πώς μπορείτε να κάνετε συμψηφισμό του ΕΝΦΙΑ με τον φόρο εισοδήματος-Δείτε ένα SOS ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Πρέπει πρώτα να εξοφληθούν όλες οι δόσεις του φόρου για τα ακίνητα-Πρώτη ανάρτηση: 31/08/2016 08:18

Σε ρυθμούς… ΕΝΦΙΑ «χορεύουν» εδώ και λίγα 24ωρα αρκετοί φορολογούμενοι καθώς έχουν αναρτηθεί τα εκκαθαριστικά σημειώματα του φόρου ακινήτων στους ατομικούς λογαριασμούς στο Taxisnet και βεβαιώθηκαν τα σχετικά ποσά.

Τι γίνεται όμως εάν κάποιος δικαιούται επιστροφή φόρου εισοδήματος; Εάν δεν εξοφλήσουν πρώτα το οφειλόμενο ποσό ΕΝΦΙΑ, δεν θα τη λάβουν στην επόμενη προγραμματισμένη διαδικασία επιστροφών από τη φορολογική διοίκηση.

Ωστόσο, μην απελπίζεστε καθώς υπάρχει και άλλος δρόμος!

Οι δικαιούχοι επιστροφής φόρου μπορούν να προβούν σε συμψηφισμό της οφειλής ΕΝΦΙΑ, εάν προσέλθουν στην αρμόδια ΔΟΥ και κινήσουν τη σχετική διαδικασία.

Για παράδειγμα

Έστω ότι η επιστροφή φόρου είναι 600 ευρώ και ο ΕΝΦΙΑ είναι 400 ευρώ. Εξοφλείται μετά την αίτηση εφάπαξ όλος ο ΕΝΦΙΑ και αμέσως μετά επιστρέφεται η διαφορά των 200 ευρώ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο συμψηφισμός σημαίνει εφάπαξ πληρωμή όλου του ΕΝΦΙΑ, χωρίς την χρήση των 5 δόσεων!

Όσοι δεν υποβάλουν αίτηση στην Εφορία, θα πρέπει να περιμένουν να πληρώσουν τις 5 δόσεις του ΕΝΦΙΑ και μετά τον Ιανουάριο να περιμένουν την επιστροφή του φόρου εισοδήματος!

Σε κάθε περίπτωση ο συμψηφισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί και αυτεπαγγέλτως, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 83 του Κ.Ε.Δ.Ε. και τις οδηγίες που έχουν δοθεί με την ΠΟΛ.1022/24.1.2012, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν είναι εφικτή από τεχνικής απόψεως η εν λόγω διαδικασία.

BINTEO STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top