Αβάσταχτος ο ΕΝΦΙΑ για χιλιάδες Έλληνες – Λυγίζουν στο Star

Η κυβέρνηση θέλει να αντικαταστήσει τον φόρο! Η τρόικα όμως;

​Ο ένας μετά τον άλλον οι οφειλέτες παραχωρούν κομμάτια της περιουσίας τους στο Δημόσιο, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους.

Σχεδόν 7 στις 10 επιχειρήσεις θα πληρώσουν αυξημένο φόρο εξαιτίας των αυξήσεων των συντελεστών στην κλίμακα του συμπληρωματικού φόρου και της κατάργησης της απαλλαγής των ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων από τον συμπληρωματικό φόρο.

Οι απαλλαγές που είχαν οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις το 2015 ύψους 426 εκατ. ευρώ μειώθηκαν κατά 338 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν στα 88 ε��ατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα:

-17.270 νομικά πρόσωπα, δηλαδή το 33% των υπόχρεων, θα πρέπει να πληρώσει από 50 ευρώ ως 1.000 ευρώ παραπάνω ΕΝΦΙΑ.

-Άλλες 6.900 επιχειρήσεις, δηλαδή το 13% των υπόχρεων, θα πρέπει να πληρώσει πάνω από 1.000 ευρώ επιπλέον φόρο από πέρυσι.

-Συνολικά 34.400 επιχειρήσεις καλούνται να καταβάλουν μεγαλύτερο φόρο.

Ωστόσο, 2.400.000 ιδιοκτήτες θα πληρώσουν φέτος λιγότερο σε σχέση με πέρσι.

Ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε πως η κυβέρν��ση μελετά την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από ένα πιο δίκαιο φόρο για τα ακίνητα.

Για την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ απαιτείται η έγκριση των θεσμών, ενώ δεν αναμένεται να αλλάξει ο εισπρακτικός στόχος των 2,65 δις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top