Ο Αύγουστος τελειώνει και ο Γολγοθάς του ΕΝΦΙΑ ξεκινά - Πιο τσουχτερός φέτος ο φόρος!

Εκατομμύρια Έλληνες πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη

Με «μάννα εξ ουρανού» μοιάζει ο ΕΝΦΙΑ για τα ταμεία του κράτους. Μέσα σε πέντε μήνες το υπουργείο Οικονομικών αναμένει να εισπράξει 2,65 δις!

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) στον ριζικό μετασχηματισμό του ΕΝΦΙΑ με διαφορετικό όνομα και μετακύλιση των βαρών προς τη μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να απαλλάξει από τον φόρο τους ιδιοκτήτες με ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας ως 100.000 ευρώ. Όμως βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση του σχεδίου είναι η έγκριση από τους θεσμούς.

Το δεύτερο σενάριο που μελετούν στο Μαξίμου, είναι η διασπορά του ΕΝΦΙΑ σε άλλους φόρους.

Για φέτος πάντως, η μείωση του αφορολόγητου ορίου στον συμπληρωματικό φόρο κατά 100.000 ευρώ, η αύξηση των συντελεστών υπολογισμού του φόρου των οικοπέδων και η κατάργηση της έκπτωσης 20% για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα φέρνει… φουσκωμένους λογαριασμούς για τουλάχιστον 2,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες.

Ποιοι θα πληρώσουν και πόσα;

-Το 21% των φυσικών προσώπων, δηλαδή πάνω από 1.500.000 υπόχρεοι, θα πληρώσουν από 1 λεπτό έως 10 ευρώ υψηλότερο ΕΝΦΙΑ σε σχέση με πέρυσι!

-Το 5,8% των φυσικών προσώπων περισσότεροι από 420.000, θα πληρώσουν επιπλέον από 10 έως 50 ευρώ!

-Και το 3,8% των πολιτών, περίπου 270.000 υπόχρεοι θα κληθούν να καταβάλουν ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα είναι υψηλότερος κατά 50 ευρώ και άνω.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Δείτε επίσης:

ΕΝΦΙΑ: Νέοι κωδικοί-κλειδιά, παγίδες, αλλαγές και δόσεις! Ποιοι πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα

ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ! Απαρνιούνται την περιουσία των γονιών τους για να μην πληρώσουν ΕΝΦΙΑ!

Μικρό σπίτι στο Λιβάδι, μεγάλος ΕΝΦΙΑ στο συρτάρι! Δεν γλιτώνει ΚΑΝΕΙΣ - ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top