ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ για 50άρηδες! Κάτι αλλάζει στον ιδιωτικό τομέα

Δείτε πληροφορίες για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

​Νέο πιο ελκυστικό για τους επιχειρηματίες πρόγραμμα προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα για περισσότερους από 12.000 ανέργους άνω των 50 ετών αναμένεται να ανακοινώσει το επόμενο διάστημα ο ΟΑΕΔ.

Το τρέχον πρόγραμμα δεν έχει κινήσει το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών για προσλήψεις 50ρηδων που είναι άνεργοι δύο και πλέον χρόνια. Αν και ο ΟΑΕΔ χρηματοδοτεί το 50% των αποδοχών κάθε εργαζόμενου της κατηγορίας αυτής που προσλαμβάνεται από ιδιώτη.

Σύμφωνα με την εκτίμηση ��ης προέδρου του ΟΑΕΔ, Μ.Καραμεσίνη, η ισχύουσα διάταξη ότι ένας επιχειρηματίας για να δικαιούται να ενταχθεί στο πρόγραμμα ευνοϊκών προσλήψεων 50χρονων, πρέπει να μην έχει κάνει ούτε μια απόλυση εργαζομένου τους τελευταίους 12 μήνες λειτουργεί ως αντικίνητρο. Έτσι σχεδιάζει να την καταργήσει ή να μειώσει το διάστημα που απαγορεύονται οι απολύσεις.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του ΟΑΕΔ, το πρόγραμμα θα είναι ανοικτό: δηλαδή, αν προσληφθούν τελικά 12.000 50χρονοι, τότε θα γίνει προκήρυξη και άλλων θέσεων με τις ίδιες ακριβώς ευνοϊκές προϋποθέσεις.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top