Μειώθηκαν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες!

Τι μεταδίδει το Reuters

Μειώθηκαν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες!

​Η πρώτη αξιολόγηση “έκλεισε”, η πρώτη υποδόση καταβλήθηκε, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επανέφερε το waiver και έκανε δεκτά τα ελληνικά ομόλογα, τα capital controls κάπως χαλάρωσαν, ωστόσο τα... όνειρα για την επιστροφή καταθέσεων από τα στρώματα στις τράπεζες δεν βγήκαν αληθινά !

Αντιθέτως, τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας δείχνουν ότι οι καταθέσεις μειώθηκαν τον Ιούλιο, αιφνιδιάζοντας το οικονομικό επιτελείο που περίμενε εντελώς διαφορετική εικόνα!

Πιο συγκεκριμένα, οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών μειώθηκαν κατά 160 εκατ. ευρώ ή 0,13% σε μηνιαία βάση, στα 122,58 δισ. ευρώ, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2003 ! Είχαν αυξηθεί κατά 1,04 δισ. ευρώ στα 122,74 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, σύμφωνα με το Reuters, ωστόσο μέσα σε λίγες ημέρες μειώθηκαν ξανά!

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν δει λίγες μόνο καταθέσεις να επιστρέφουν, ένα χρόνο μετά από την υπογραφή του τρίτου μνημονίου. Παραμένουν εξαρτημένες από τον δανεισμό της κεντρικής τράπεζας ��ια να καλύψουν το χρηματοδοτικό τους κενό.

Δείτε επίσης:

Ένα δισεκατομμύριο ευρώ περισσότερους φόρους πληρώσαμε τον Ιούνιο!

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top