ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ! Απαρνιούνται την περιουσία των γονιών τους για να μην πληρώσουν ΕΝΦΙΑ!

Ο φόρος φέρνει… πονοκεφάλους και αυξημένη κίνηση στο Ειρηνοδικείο Αθηνών

​Από την προσεχή Δευτέρα 29 Αυγούστου θα αρχίσουν να αναρτώνται στο TAXIS τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για περίπου 7.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ο ενιαίος φόρος ακίνητης ιδιοκτησίας θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις, με τη�� πρώτη να πρέπει να πληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Υπολογίζεται πως ένας στους δυο ιδιοκτήτες ακινήτων φέτος θα πληρώσει πιο πολλά για τον ΕΝΦΙΑ. Η φορολόγηση των αγροτεμαχίων, ωστόσο μετατίθεται για το 2017, λόγω των πολλών λαθών στο έντυπο Ε9!

Το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι από τον ΕΝΦΙΑ θα εισπράξει, όπως και πέρυσι, 2,65 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, όλο και περισσότεροι κληρονόμοι αποποιούνται την περιουσία της οικογένειας τους, γιατί δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν άλλους φόρους! Η αποποίηση της κληρονομιάς είναι ο πλέον πρόσφορος τρόπος για να διασφαλιστεί ο κληρονόμος από τα χρέη της προηγούμενης γενιάς.

Στο Ειρηνοδικείο Αθηνών- το μεγαλύτερο της χώρας- καταγράφεται μια αύξηση της τάξεως του 10% περίπου στις αιτήσεις για αποποίηση κληρονομιάς ακίνητης περιουσίας. Το 2013, οι αιτήσεις έφτασαν τις 6.079. Σύμφωνα με το «Βήμα» το 2014, ο αριθμός αυξήθηκε στις 8.798, το 2015 έφτασε στις 9.556 και εκτιμάται ότι το 2016 οι αιτήσεις θα ξεπεράσουν τις 10.500 !

Οι γονικές παροχές έχουν εξαφανιστεί από την αγορά και είναι αμφίβολο αν θα υπάρξει κάποια κινητικότητα, παρά τη μείωση της φορολόγησης που ισχύει από τον Ιούλιο.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Δείτε επίσης:

Καλώς τα δεχτήκαμε: Αυτό είναι το νέο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ! Τι αλλάζει
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top