Ο Σκλαβενίτης θα ανοίξει τον «Νέο Μαρινόπουλο»; Οι τελευταίες εξελίξεις της κρίσιμης υπόθεσης

Το σχέδιο διάσωσης και ο ρόλος της κυβέρνησης και των τραπεζών

Ο Σκλαβενίτης θα ανοίξει τον «Νέο Μαρινόπουλο»; Οι τελευταίες εξελίξεις της κρίσιμης υπόθεσης

​Προς αίσιο τέλος φαίνεται να βαίνει η υπόθεση διάσωσης της εταιρείας "Μαρινόπουλος" από την εταιρεία "Σκλαβενίτης", η οποία θα λάβει τραπεζική χρηματοδότηση 360 εκατ. ευρώ και ίδια κεφάλαια 125 εκατ. ευρώ για να υλοποιήσει το σχέδιο εξυγίανσης που φέρεται να προβλέπει «κούρεμα» των υποχρεώσεων της "Μαρινόπουλος" προς τους προμηθευτές της, που πιθανολογείται να φθάσει το 50%.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα naftemporiki.gr, το "πράσινο" φως στο πολύκροτο σχέδιο διάσωσης της "Μαρινόπουλος" άναψε σήμερα Τετάρτη το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank, σε συνέχεια της θετικής γνωμοδότησης της Eurobank, με αποτέλεσμα να απομένει πλέον να αποφανθούν και οι διοικήσεις της Εθνικής Τράπεζας και της Πειραιώς για να υπογραφεί η συμφωνία χρηματοδότησης της Σκλαβενίτης, η οποία έχει ρόλο στρατηγικού επενδυτή.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή η εταιρεία "Μ��ρινόπουλος" καταρρεύσει, οι απώλειες θα είναι ανυπολόγιστες, καθώς δεκάδες προμηθευτές θα χρεοκοπήσουν και χιλιάδες άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά. Γι’ αυτό εξάλλου τη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων για την "επανεκκίνηση" της αλυσίδας super market "Μαρινόπουλος" μετά από πολύμηνη παρακμή, φέρεται να στηρίζει και η κυβέρνηση.

Αναφορικά με το σχέδιο διάσωσης που λαμβάνει χώρα μέσω της διαδικασίας των άρθρων 106β και 106θ του πτωχευτικού νόμου - μετά το deal των μετόχων της Μαρινόπουλος και της Σκλαβενίτης - και στο οποίο καλούνται να συμφωνήσουν και οι πιστώτριες τράπεζες, αυτό προβλέπει τη μεταβίβαση σχεδόν του συνόλου της "Μαρινόπουλος" σε μια νέα... εταιρεία, η οποία θα ελέγχεται μετοχικά κατά 100% από την εταιρεία "Σκλαβενίτης".

Δείτε επίσης:

Πρόσω ολοταχώς βάζει ο Σκλαβενίτης για την διάσωση του «Μαρινόπουλου»-Αυτό είναι το σχέδιο

ΦΑΚΕΛΟΣ Μαρινόπουλου: ΡΥΘΜΙΣΗ-ΑΝΑΣΑ για προμηθευτές και εργαζόμενους ετοιμάζει η κυβέρνηση

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top