Μικρό σπίτι στο Λιβάδι, μεγάλος ΕΝΦΙΑ στο συρτάρι! Δεν γλιτώνει ΚΑΝΕΙΣ - ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

Αυξημένος φόρος για οικόπεδα- Κρύος ιδρώτας για κληρονόμους αγροτεμαχίων

​Σχεδόν το 50% των ιδιοκτητών ακινήτων θα δει φουσκωμένο τον λογαριασμό του φετινού ΕΝΦΙΑ. Παρόλο που οι αντικειμενικές αξίες μειώθηκαν, ο φόρος στις πιο πολλές περιπτώσεις παραμένει αμετάβλητος, γιατί δεν αλλάζει το φορολογικό κλιμάκιο. Παράλληλα, μειώνεται το αφορολόγητο όριο και καταργούνται οι εκπτώσεις.

Ιδιοκτήτες ακινήτων που μίλησαν στο Star δήλωσαν ότι είναι σε απόγνωση. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Θανάση Βάβη, ο οποίος δούλεψε όλη τη ζωή ως κατασκευαστής. Σήμερα μετανιώνει που κράτησε κάποια διαμερίσματα για να συμπληρώσει το εισόδημα του. Οι ενοικιαστές του στον Πειραιά αδυνατούν να τον πληρώσουν και ο ίδιος καλείται να πληρώσει και ΕΝΦΙΑ και φόρο για τα ενοίκια που δεν εισπράττει!

Περίπου 152.000 ιδιοκτήτες θα πληρώσουν για πρώτη φορά συμπληρωματικό ΕΝΦ��Α, αν και η αξία της περιουσίας τους μειώθηκε, κατά την αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών. Πλέον όσοι έχουν ακίνητη περιουσία αξίας 200.000 ευρώ και άνω, αντιμετωπίζονται σαν μεγαλοϊδιοκτήτες.

Για πρώτη φορά θα πληρώσουν συμπληρωματικό φόρο οι επιχειρηματίες για τα ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιούν, όπως ξενοδοχεία και βιοτεχνίες, παρόλο που οι εγκαταστάσεις αποτελούν το μέσο παραγωγής.

Οι επιβαρύνσεις από τον συμπληρωματικό φόρο εκτιμάται πως θα ξεκινήσουν από τα 50 ευρώ και θα ξεπερνούν τις 5000 ευρώ!

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

-Ιδιοκτήτης διαμερίσματος 100 τετραγωνικών μέτρων στο Χαλάνδρι, 1ου ορόφου, 10 ετών με πρόσοψη σε δρόμο, θα πληρώσει τον ίδιο ΕΝΦΙΑ, παρόλο που η τιμή ζώνης μειώθηκε από 1.400 ευρώ σε 1.200 ευρώ το τετραγωνικό.

-Εταιρεία με ιδιοχρησιμοποιούμενο ακίνητο αντικειμενικής αξίας 200.000 ευρώ, ενώ δεν πλήρωνε συμπληρωματικό φό��ο, φέτος θα πληρώσει 200 ευρώ!

Αυξημένο φόρο κατά 23% με 25% θα πληρώσουν και όσοι έχουν οικόπεδα που βρίσκονται εντός οικισμών, ενώ κρύος ιδρώτας λούζει όσους έχουν κληρονομήσει αγροτεμάχια.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Δείτε επίσης:

Σε θάλασσα με… φόρους μας ρίχνει η κυβέρνηση! Αντί για καρχαρίες έχει δόσεις και διορίες!

ΒΡΟΧΗ… φόρων από Σεπτέμβριο: Θα πληρώσουμε 30 δισ. μέσα σε 5 μήνες!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top