ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΟΡΙΑ από τη ΔΕΗ: Αν δεν ρυθμίσετε τα χρέη σας, θα σας κόψουμε το ρεύμα!

Οι οφειλές ξεπερνούν τα 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ!

​Την απειλή του μπλακάουτ στους κακοπληρωτές επιστρατεύει η ΔΕΗ για να τους πείσει να τακτοποιήσουν ή έστω να ρυθμίσουν τους ανεξόφλητους λογαριασμούς. Οι οφειλές ξεπερνούν τα 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ και ήδη έχουν σταλεί χιλιάδες προειδοποιητικά ραβασάκια για διακοπή ηλεκτροδότησης.

Οι καταναλωτές σχολιάζουν με χιούμορ τα σχέδια της επιχείρησης ηλεκτρισμού να βυθίσει στο σκοτάδι όσους δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς και δεν έχουν μπει σε διακανονισμό.

Ο ευνοϊκός διακανονισμός των 36 δόσεων δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αφού ανταποκρίθηκαν μόνο 290.000 πελάτες. Ωστόσο 1,5 εκατομμύριο οφειλέτες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά, παραμένουν ακόμη εκτός ρύθμισης με ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς που συνολικά -όπως προαναφέραμε -ξεπερνούν τα 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η δυνατότητα των 36 δόσεων παρατάθηκε ως τις 30 Σεπτεμβρίου και η ΔΕΗ καλεί τους οφειλέτες να τρέξουν στα ταμεία για να μπουν σε ρύθμιση. Ειδάλλως τα προειδοποιητικά ραβασάκια που έχουν ήδη αρχίσει να στέλνονται θα μπουν σε εφαρμογή από τον Οκτώβριο, με 20.000 και 25.000 διακοπές ηλεκτροδότησης το μήνα.

Στο στόχαστρο της ΔΕΗ μπαίνουν πρώτα 80.000 οφειλέτες που χρωστούν πάνω από 3000 ευρώ. Για να αποφθεχθεί μάλιστα το φαινόμενο των παράνομων επανασυνδέσεων που γίνονται μόλις φύγει το συνεργείο της ΔΕΗ απ'τον μετρητή, η επιχείρηση σχεδιάζει να κάνει τις διακοπές ρεύματος από την κολώνα ή από άλλο μη προσβάσιμο σημείο.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top