Με αγγλικές μεθόδους και γαλλικά κόλπα θα χτυπηθεί η ελληνική φοροδιαφυγή!Όλο το σχέδιο

Ποιους έχει βάλει στο μάτι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

​Καυτό αναμένεται το φθινόπωρο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ετοιμάζει σκληρούς ελέγχους ώστε να διαπιστώσει τυχόν φορολογικές παραβάσεις.

Οι ελ��γκτές της ΓΓΔΕ παρακολούθησαν σεμινάρια στο Λονδίνο και το Παρίσι για να κυνηγήσουν τη φοροδιαφυγή. Έτσι ευελπιστούν να αποκαλύψουν τις φορολογικές παραβάσεις, ελέγχοντας την κάθε κατηγορία ελεύθερου επαγγέλματος με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά. Με ηλεκτρονικά μέσα και την μηχανογράφηση θα αντλούν στοιχεία και θα βλέπουν αν υπάρχουν αποκλίσεις αυτών (στοιχείων) που έχουν δηλωθεί με αυτά που πραγματικά έχουν συμβεί.

Δικηγόροι, γιατροί, λογιστές μηχανικοί, είναι πολύ ψηλά στη μαύρη λίστα επαγγελματιών που σύμφωνα με τους ελεγκτές, παίρνουν το πρωτάθλημα φοροδιαφυγής. Οι έλεγχοι θα γίνονται με ξεσκόνισμα των παλαιότερων εισοδημάτων. Έπειτα θα διασταυρώνεται το αν δικαιολογούνται οι δαπάνες που έγιναν, ενώ θα ελέγχονται και τα δάνεια που αποπληρώνει ο κάθε επιχειρηματίας, με βάση το πόσα δηλώνει.

Τα στοιχεία δείχνουν πάντως ότι ένας στους δυο ελεύθερους επαγγελματίες δηλώνει ετήσιο εισόδημα έως 5.000 ευρώ. Κάτι που η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θεωρεί ύποπτο!

Παράλληλα με τους στοχευμένους ηλεκτρονικούς ελέγχους θα γίνονται και τυχαίοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι!

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Δείτε επίσης:

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ… φοροθυέλλης! Τι θα πληρώσουμε μέχρι τον Ιανουάριο

Success story… από την ανάποδη: Υστέρηση στα έσοδα και στάση πληρωμών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top