Ανάσα… δροσιάς δίνει ο Κατρούγκαλος στους συνταξιούχους μέσα στην κάψα!

«Το 80% των συνταξιούχων δεν θα δει καμία αλλαγή στα ΑΤΜ»

Ανάσα… δροσιάς δίνει ο Κατρούγκαλος στους συνταξιούχους μέσα στην κάψα!

​Την διαβεβαίωση ότι το 80% των συνταξιούχων δεν πρόκειται να δει καμιά αλλαγή στα ΑΤΜ τον Σεπτέμβριο, έδωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στο αθηναϊκό - μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων.

Αντιθέτως όπως είπε, ενδεχομένως να δουν μερικά ευρώ παραπάνω, όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν μια κύρια και μια επικουρική σύνταξη, καθώς το ποσοστό παρακράτησης υπέρ υγείας θα υπολογίζεται στο πραγματικά καταβαλλόμενο ποσό και όχι στο εικονικό.

Σχολιάζοντας διάφορα δημοσιεύματα του Τύπου, στα οποία γίνεται λόγος για «νέο σοκ στις συντάξεις», ο κ.Κατρούγκαλος τόνισε ότι οι κύριες συντάξεις προστατεύονται απολύτως, ενώ πρόσθεσε ότι τον Σεπτέμβριο, θα γίνει επανυπολογισμός των επικουρικών συντάξεων, κυρίως του ΙΚΑ.

Ο κ.Κατρούγκαλος σημείωσε ότι οι μειώσεις θα είναι ανάλογες με αυτές που προέκυψαν τον Αύγουστο, κατόπιν του επανυπολογισμού των συντάξεων του Δημοσίου. «Η αναπροσαρμογή αφορούσε κάτι παραπάνω από το 20% των επικουρικών συντάξεων» επεσήμανε, διευκρινίζοντας ότι οι μειώσεις μεσοσταθμικά ήταν κάτω από 10%.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top