Ξεκινούν οι ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ! Καθημερινά αποστέλλονται 1.800 ραβασάκια

Μαύρα τα μαντάτα για τους οφειλέτες

Ξεκινούν οι ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ! Καθημερινά αποστέλλονται 1.800 ραβασάκια

​Άσχημα τα νέα για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθώς ήδη η ΓΓΔΕ, αλλά και το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών έχει αρχίσει να στέλνει χιλιάδες κατασχετήρια για χρέη που δεν έχουν εξοφληθεί.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, καθημερινά αποστέλλονται 1.800 ραβασάκια (1.200 από τη ΓΓΔΕ και 600 από ΚΕΦΑΟ), εντολές δηλαδή κατασχέσεων που μπορούν να εκτελεστούν αμέσως, καθώς δάνεια και ληξιπρόθεσμα χρέη ξεπερνούν τα 215 δισ. ευρώ.

Ανοιχτούς λογαριασμούς με την εφορία έχουν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια φορολογούμενοι, ενώ περίπου 300.000 έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία. Όσο για τα κόκκινα δάνεια; Οι φάκελοι με τα δάνεια που έχουν «κοκκινίσει» εκτιμάται ότι αγγίζουν τα τρία εκατομμύρια.

Παράλληλα έντονος είναι ο φόβος μήπως ο συνδυασμός της ανάγκης εξυπηρέτησης δανείων, φορολογικών υποχρεώσεων και ασφαλιστικών εισφορών αναγκάσει αρκετούς οφειλέτες που έχουν μπει σε ρύθμιση να σταματήσουν να πληρώνουν τις δόσεις.

Τα στοιχεία είναι ανησυχητικά, καθώς όπως προκύπτει δύο στους τρεις που είχαν καταφύγει σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία έχουν τεθεί εκτός, ενώ ειδικά για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου 2016 ένας στους δύο οφειλέτες σε σύνολο 75.451 απεντάχθηκε.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε ότι τον Ιούλιο δημιουργήθηκαν και νέα ληξιπρόθεσμα χρέη, ύψους 1,2 δισ. ευρώ στις εφορίες, τότε γίνεται αντιληπτό ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

Τέλος εκπρόσωποι μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία για τη ρύθμιση χρεών, όμως η κυβέρνηση και οι πιστωτές δεν έχουν καταλήξει σε ένα σχέδιο κοινής αποδοχής για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top