ΠΡΟΣΟΧΗ στα ΕΞΟΔΑ των διακοπών! Από Σεπτέμβριο έρχεται ΒΑΡΥΣ ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

Το ΥΠΟΙΚ πρέπει να μαζέψει 23,3 δισ. ευρώ ως το τέλος του χρόνου

​Μπορεί εσείς στις διακοπές σας να χαλαρώσατε και να ξεφύγατε λίγο από την καθημερινότητα, καλό θα είναι όμως να μην ξοδέψατε πολλά καθώς στους επόμενους μήνες ο λογαριασμός που θα κληθείτε να πληρώσετε στην εφορία θα είναι βαρύς, μιας και το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να μαζέψει στα κρατικά ταμεία 23,3 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 6,3 δισ. είναι άμεσοι φόροι.

Αναλυτικά επιστρέφοντας από τις διακοπές σας θα πρέπει να αρχίσετε να κάνετε τα κουμάντα σας για να μη σας πέσει βαρύ το… μενού της εφορίας καθώς:

το Σεπτέμβριο πρέπει να πληρωθούν περίπου 1,8 δισ. ευρώ, από τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ
• τον Οκτώβριο περιμένει η δεύτερη δόση του φόρου ακινήτων, που αντιστοιχεί σε περίπου 550 εκατ. ευρώ
• το Νοέμβριο κλείνει ο κύκλος του φόρου εισοδήματος με την τρίτη δόση, ενώ πρέπει να καταβληθεί και η τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ ανεβάζοντας το λογαριασμό στα περίπου 1,7- 1,8 δισ. ευρώ
• το Δεκέμβριο, πέρα από την τέταρτη δόση του φόρου ακινήτων, θα πρέπει να πληρωθούν περίπου 1- 1,1 δισ. ευρώ για τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2017, τα οποία θα έχουν πολλές αλλαγές και εκπλήξεις
• τον Ιανουάριο κλείνει και τυπικά ο κατάλογος των φορολογικών υποχρεώσεων του 2016 με την καταβο��ή της πέμπτης και τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ξεκινήσει έναν μεγάλο αγώνα για να μην βρεθεί εκτός στόχων υπό την απειλή της ενεργοποίησης του «κόφτη», ενώ θα πρέπει να καλύψει και την τρύπα των 513 εκατ. ευρώ που δημιουργήθηκε στα έσοδα του Ιουλίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top