ΧΡΩΣΤΑΤΕ στη ΔΕΗ και σας ΕΚΟΨΕ το ρεύμα; Νέα ΡΥΘΜΙΣΗ για να τακτοποιήσετε τις οφειλές σας

Η επιχείρηση αναζητά τρόπους για να εισπράξει τα χρεωστούμενα

​Με τα φέσια προς τη ΔΕΗ να αυξάνονται συνεχώς και τις διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω μη πληρωμής των λιογαριασμών να ξεπερνούν τις 4.000 – 5.000 το μήνα, η επιχείρηση προχωρά σε μία ακόμα ρύθμιση προκειμένου να ενταχθούν σε αυτή όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Ενδεικτικό είναι ότι στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και στους όμορους δήμους τέσσερις στους δέκα πελάτες είναι σε διακανονισμό και δύο στους δέκα απειλούνται με διακοπή ηλεκτροδότησης.

Από τη ΔΕΗ διευκρινίζεται ότι σε περιπτώσεις που οι πελάτες δεν προσέλθουν αυτοβούλως για να ρυθμίσουν τα χρέη τους, τότε η επιχείρηση θα αναγκαστεί να κόψει την παροχή και για να γίνει επανασύνδεση θα πρέπει να καταβληθεί το 30% της οφειλής σε οχτώ ισόποσες δόσεις.

Η προηγούμενη ρύθμιση των 36 δόσεων εξακολουθεί να είναι σε ισχύ, εφόσον ο καταναλωτής είναι συνεπής και δεν έχει γίνει διακοπή ρεύματος.

«Η επιχείρηση εξαντλώντας κάθε περιθώριο καλής θέλησης θα τους εντάξει στο πρόγραμμα «Συνέπεια» με την έκπτωση του 15%, εφόσον στο εξής τακτοποιούν κανονικά τις οφειλές τους», αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΕΗ.

Την Παρασκευή στη συνεδ��ίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ αποφασίστηκε ότι δε θα αυξηθούν οι τιμές ηλεκτρικού ρεύματος στους λογαριασμούς, ωστόσο δεν υπήρξε δέσμευση για τις αυξήσεις προς τρίτους, όπως δημοτικά τέλη και του ειδικού τέλους εκπομπής αερίων ρύπων, όπου οι χρεώσεις θα αναπροσαρμοστούν προς τα πάνω από τέλη Σεπτεμβρίου, επιβαρύνοντας έτσι τους λογαριασμούς ρεύματος.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top