ΕΡΧΕΤΑΙ το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο τον Φεβρουάριο για ΟΛΟΥΣ

Έτσι θα λειτουργεί

ΕΡΧΕΤΑΙ το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο τον Φεβρουάριο για ΟΛΟΥΣ

​Όλα τα στοιχεία κινητής και ακίνητης περιουσίας θα κληθούν δηλώσουν τον Φεβρουάριο του 2017 όλοι οι φορολογούμενοι, καθώς θα τεθεί σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, το οποίο σύμφωνα με την κυβέρνηση θα είναι ένα ακόμα όπλο στον πόλεμο εναντίον της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το Βήμα, θα δηλωθούν για πρώτη φορά και τα μετρητά που έχουν στην κατοχή τους οι πολίτες, ακόμα κι αν πρόκειται για ποσά κάτω των 100 ευρώ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το σχέδιο του περιουσιολογίου προβλέπει ότι φυσικά και νομικά πρόσωπα θα κληθούν να συμπληρώσουν για πρώτη φορά ηλεκτρονικά ένα έντυπο σαν το σημερινό πόθεν έσχε��, με προσυμπληρωμένα τα στοιχεία που είναι ήδη γνωστά στην εφορία.

Τα υπόλοιπα θα πρέπει να δηλωθούν από τους πολίτες, ώστε στο μέλλον να μπορούν να δικαιολογούν οποιαδήποτε μεταβολή στην περιουσία τους.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ελέγξουν με προσοχή τα προσυμπληρωμένα στοιχεία στη δήλωση (ακίνητη περιουσία, αυτοκίνητα, ενοίκια, δάνεια, κτλ) και να προσθέσουν ό,τι λείπει από τη δήλωση και έχει κάποια αξία, δηλαδή πίνακες, αντίκες, οικογενειακά κειμήλια, κ.α.

Από τη δήλωση δεν θα ξεφύγουν και τιμαλφή που έχει κάποιος στην κατοχή του, όμως στο υπουργείο δεν έχουν καταλήξει ακόμα από ποια αξία θα δηλωθούν και ποιος θα τα εκτιμήσεις.

Τέλος, αν υπάρξει μεταβολή στην περιουσιακή κατάσταση κάποιου με τη μεταβίβαση ή την απόκτηση κάποιου ακινήτου, τότε μέσα σε διάστημα ενός μήνα θα πρέπει να υποβάλλει τροποποιητική δήλωση.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top