Πρόστιμο και στα…. γαϊδουράκια έκοψε το ΣΔΟΕ στη Λίνδο!

4.500 ευρώ πρόστιμο για την μη έκδοση αποδείξεων

Πρόστιμο και στα….  γαϊδουράκια έκοψε το ΣΔΟΕ στη Λίνδο!
Ταμειακές μηχανές στα… σαμάρια θα πρέπει να τοποθετήσουν οι ονηλάτες της Λίνδου αν θέλουν να μην επαναληφτεί το τσουχτερό πρόστιμο που τους επιβλήθηκε από τους άνδρες του ΣΔΟΕ!
Όπως δηλώνει στο Star, o Γιώργος Ελευθερίου, πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λίνδου, «πριν δεκαπέντε μέρες, ήρθε ένα συνεργείο του ΣΔΟΕ και έκανε έλεγχο και στα γαϊδουράκια. Βάλανε πρόστιμο 4.500 ευρώ».
Οι ονηλάτες δεν είχαν κόψει 5 αποδείξεις, ενώ δεν είχαν κάνει έναρξη στην εφορία ούτε αυτοί ούτε τα… γαϊδουράκια.
«Εκεί δεν είναι επιχειρηματίες, είναι φοιτητές, είναι φαντάροι, είναι κάτι γέροι. 5 ευρώ πάνω κάτω, αν κάνουν. Όταν πληρώσουν και ΟΑΕΕ “καληνύχτα”.
Tελειώσανε!» δηλώνει ο πρόεδρος της κοινότητας, αν και προσθέτει ότι «δεν είναι άσχημο να κάνουνε μια έναρξη, συνολικά όμως, όχι ο καθένας».
Αλλά και ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Ρόδου δηλώνει στο Star ότι «είναι και λίγο παράξενο να ελέγχουν τα γαϊδουράκια που είναι και σήμα κατατεθέν για τη Λίνδο μας και να αφήνουν κάποιες επιχειρήσεις να φοροδιαφεύγουν με πολλούς και διάφορους τρόπους».
Η Λίνδος, η οποία βρίσκεται στο ακρωτήριο Κράνα των ανατολικών ακτών της Ρόδου αποτελεί ένα μεγάλο πόλο έλξης τουριστών. Τα γαϊδουράκια που μεταφέρουν τους τουρίστες από και προς την ακρόπολη, είναι μια παραδοσιακή ασχολία με μακρά ιστορία.
«Έχει ξεκινήσει από το 50-51 όταν άρχισαν οι τουρίστες να έρχονται στη Λίνδο. Υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι που ήθελαν να εξυπηρετούν τον κόσμο . Μέχρι κι ο Ωνάσης ήρθε στην ακρόπολη» δηλώνει o Γ. Ελευθερίου.
Οι ονηλάτες βρίσκονται σε διαπραγμάτευση με την εφορία για να μειωθεί κάπως το πρόστιμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top