ΒΟΜΒΑ από ΕΛΣΤΑΤ! Ύφεση και το δεύτερο τρίμηνο το�� 2016

Δυσοίωνα τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία

​Άσχημα τα μαντάτα για την ελληνική οικονομία σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ για το δεύτερο τρίμηνο του 2016.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ το δεύτερο τρίμηνο του 2016 παρουσίασε μείωση 0,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Πάντως, όπως σημειώνεται στην έκθεση παρουσιάζονται κάποια «σημεία ζωής», καθώς καταγράφηκε αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,3% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους.

ifesi-pinakas01.jpg

Η ΕΛΣΤΑΤ προχώρησε ακόμα σε αναθεώρηση της ύφεσης για το πρώτο τρίμηνο του έτους από 1,3% στο 0,8%, που σημαίνει ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση της τάξης του 0,75% το πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ αντίθετα το πρώτο εξάμηνο του 2015 παρουσίαζε ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 1,4%.

Σημειώνεται τέλος ότι για να επιτευχθεί ο στόχος της ύφεσης 0,3% τον οποίο έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές θα πρέπει η ελληνική οικονομία να περάσει σε ανάπτυξη 0,1% το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top