ΛΟΥΚΕΤΟ έως και 30 μέρες σε όσους ασκήσουν βία εναντίον των ελεγκτών

Αποφασισμένη η ΓΓΔΕ να μην ανεχτεί τέτοια φαινόμενα

Έως και 30 μέρες θα κλείνουν καταστήματα και επιχειρήσεις σε περίπτωση που ασκηθεί βία από φορολογούμενους κατά των ελεγκτών, μετά από διάφορα περιστατικά που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των ελέγχων.
Παράλληλα συνεχίζεται η επιβολή προστίμων, αλλά και το 48ωρο σφράγισμα επιχειρήσεων σε περίπτωση μη έκδοσης αποδείξεων, αλλά και όταν διαπιστώνεται ότι ένα κατάστημα ή επιχείρηση κάνει χρήση «πειραγμένων» POS που στέλνουν τα χρήματα κατευθείαν στο εξωτερικό, παρακάμπτοντας έτσι τα capital controls.
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γ. Πιτσιλής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως το μέτρο προβλέπει δύο κατηγορίες παραβάσεων για τις οποίες προβλέπονται και διαφορετικές ποινές.
Η μια ομάδα παραβάσεων αφορά στην παρεμπόδιση ελέγχου με άσκηση βίας ή απειλές ή την επανάληψη της παράβασης, οπότε η ποινή που επιβάλλεται είναι το λουκέτο για ένα μήνα και η άλλη παραβάσεις που σχετίζονται με τη μη έκδοση αποδείξεων, για τις οποίες επιβάλλεται το 48ωρο λουκέτο και τα πρόστιμα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top