Δεύτερη ευκαιρία στις 100 δόσεις ζητούν από την κυβέρνηση οι επαγγελματίες

Πολλοί βγήκαν από τη ρύθμιση επειδή καθυστέρησαν μία δόση

Δεύτερη ευκαιρία στις 100 δόσεις  ζητούν από την κυβέρνηση οι επαγγελματίες
Να έχουν τη δυνατότητα να μπουν στη ρύθμιση των 100 δόσεων και πάλι ζητούν οι επαγγελματίες, αρκετοί εκ των οποίων την έχασαν λόγω καθυστέρησης μίας δόσης, καθώς οι φορολογικές τους εκκρεμότητες είναι πολύ μεγάλες.
Ιδιοκτήτρια καταστήματος στο Μαρούσι, η κα Λίτσα Μακρή, ζητά μια δεύτερη ευκαιρία μιλώντας στην κάμερα του Star και δεν είναι η μόνη που ζητά να μπει ξανά στο σύστημα των 100 δόσεων για την αποπληρωμή των οφειλών της στην Εφορία.
Δεν είναι όμως μονό τα εμπορικά καταστήματα. Στη ρύθμιση έχουν μπει και χιλιάδες ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης που βλέπουν τα ταμεία τους άδεια και τις υποχρεώσεις να έρχονται η μια μετά την άλλη.
Στο σύστημα των 100 δόσεων είχαν μπει 80.000 οφειλέτες από τους οποίους όμως οι 36.000 βγήκαν καθώς δηλώσανε αδυναμία πληρωμής εξαετίας της αύξησης των ληξιπρόθεσμων φόρων και τώρα η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπόρων ζητά μια δεύτερη ευκαιρία .
Είναι χαρακτηριστικός και ο εκτροχιασμός των εσόδων: 52% μείωση σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, καθώς από τα 3,2 δισ. ευρώ έπεσαν στα 1,6 δισ. ευρώ λόγω της αδυναμίας πληρωμών.
Από τις 18 ��υγούστου έρχονται και τα πρώτα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ, όταν θα αρχίσει η σταδιακή ανάρτηση των εκκαθαριστικών στους ατομικούς λογαριασμούς του ΤΑΧΙSNET.
Ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να καταβληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις, έως το τέλος του Ιανουαρίου 2017.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top