Οι ΡΑΜΠΟ της εφορίας βγήκαν ΠΑΓΑΝΙΑ!Έτσι θα κάνουν τους ελέγχους για να πατάξουν τη φοροδιαφυγή

Οι οδηγίες που έχει δώσει η ΓΓΔΕ

Οι ΡΑΜΠΟ της εφορίας βγήκαν ΠΑΓΑΝΙΑ!Έτσι θα κάνουν τους ελέγχους για να πατάξουν τη φοροδιαφυγή

​Το σαφάρι των ελεγκτών των ΔΟΥ καλά κρατεί και η ΓΓΔΕ έβγαλε εγκύκλιο με την οποία δίνει σαφείς οδηγίες για το πώς θα πρέπει να γίνονται οι έλεγχοι, ώστε να διαπιστωθούν τυχόν παραβάσεις.

Έτσι, οι ελεγκτές θα βγαίνουν στους δρόμους σε ομάδες τουλάχιστον των δύο ατόμων και οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες.

Στο στόχαστρο των Ράμπο θα είναι όλοι οι κλάδο�� με υψηλή παραβατικότητα, ενώ στην εγκύκλιο περιγράφεται και πώς θα γίνεται η επιλογή των στόχων.

Οι κλάδοι με την υψηλή παραβατικότητα εντοπίζονται:

1. Από τα στοιχεία του αρχείου της υπηρεσίας και τα στοιχεία που τηρούνται στο ΟΠΣ-ELENXIS
2. Από έγγραφη πληροφόρηση (δελτία πληροφοριών, καταγγελίες φορολογουμένων κλπ.) και
3. Από επιλογή από εξωτερική πληροφόρηση ή άλλη αιτία, του Προϊσταμένου της υπηρεσίας.

Επίσης ορίζεται ότι οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών που διενεργούν τον μερικό επιτόπιο έλεγχο πρόληψης θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους και να μεριμνούν για τη συγκρότηση και λειτουργία συνεργείων μερικών επιτόπιων ελέγχων για τη διαπίστωση της εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων, της τήρησης βιβλίων και της έκδοσης φορολογικών στοιχείων για φορολογούμενους που ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά.

Για την αποτελεσματικότερη οργάνωσης των ελέγχων μάλιστα έχει εκπονηθεί συγκεκριμένο πλάνο ελέγχων ανά υπηρεσία, η υλοποίηση του οποίου εποπτεύεται από τη Διεύθυνση Ελέγχων.

Επίσης μετά από αίτημα του Γενικού Γραμματέα Εσόδων ζητήθηκε και θα παρασχεθεί η συνδρομή της αστυνομίας σε επιτόπιους ελέγχους που πραγματοποιούνται όλο το καλοκαίρι.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top