ΣΟΚ στα ATM από τις μειώσεις των επικουρικών – Από Σεπτέμβριο η ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΑΓΗ

Έως και 54% το ψαλίδι για τους συνταξιούχους

ΣΟΚ στα ATM από τις μειώσεις των επικουρικών – Από Σεπτέμβριο η ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΑΓΗ

​Καπέλο αναδρομικών μειώσεων που φτάνει ακόμα και το 54% μπαίνει στις επικουρικές συντάξεις από τον Οκτώβριο, προκαλώντας απανωτά εγκεφαλικά στους συνταξιούχους.

Μετά το πρώτο κύμα των περικοπών που εφαρμόστηκε στις πληρωμές του Αυγούστου για τους συνταξιούχους του Δημοσίου και ορισμένων ΔΕΚΟ και τραπεζών, έρχεται δεύτερο μεγαλύτερο ψαλίδι τον Σεπτέμβριο που θα αφορά στο σύνολο των συνταξιούχων όλων των Ταμείων, οι οποίοι λαμβάνουν μικτό άθροισμα από κύρια και επικουρική άνω των 1.300 ευρώ.

Οι συνταξ��ούχοι θα πρέπει να περιμένουν ακόμα μεγαλύτερο σοκ τον Οκτώβριο, καθώς ο κόφτης θα περιλαμβάνει και τις αναδρομικές περικοπές των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου, οι οποίες θα παρακρατηθούν σε τρεις δόσεις, δηλαδή από τις συντάξεις Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου.

Το σύνολο των συνταξιούχων θα χρεωθεί για το τρίμηνο αυτό με τις αναδρομικές περικοπές δύο ή τριών μηνών, που σημαίνει ότι το καθαρό πληρωτέο ποσό που θα τους μείνει θα είναι ακόμα μικρότερο.

Μάλιστα ο κόφτης του Σεπτεμβρίου θα πιάνει πάνω από 250.000 συνταξιούχους με μειώσεις που θα φτάνουν ακόμα και το 40%.

pinakes.jpg

Μετά τις περικοπές μάλιστα που θα γίνουν τον Οκτώβριο οι συνταξιούχοι θα δουν στο εισόδημά τους τριπλάσιες περικοπές στις καταβαλλόμενες συντάξεις μέχρι και τον Δεκέμβριο.

Για παράδειγμα, συνταξιούχος που βρέθηκε τον Αύγουστο στο πρώτο κύμα περικοπών με μείωση 36 ευρώ, θα έχει αναδρομική περικοπή δύο μηνών, δηλαδή 72 ευρώ για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Η μείωση θα ισχύσει όπως σχεδιάζει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης από τη σύνταξη του Οκτωβρίου, αλλά η επιπλέον περικοπή κατά 72 ευρώ θα σπάσει σε τρεις δόσεις των 24 ευρώ.

Στην πράξη αν η νέα επικουρική ήταν 225 ευρώ και μειώθηκε κατά 32 ευρώ, στα 189 ευρώ από την πληρωμή του Αυγούστου, ο συνταξιούχος θα έχει και μια επιπλέον μείωση κατά 24 ευρώ για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, λόγω την αναδρομικής περικοπής.

Έτσι η επικουρική από τα 189 ευρώ που καθορίστηκε τον Αύγουστο μετά τη μείωση των 36 ευρώ θα πάει ακόμα χαμηλότερα τον Οκτώβριο και θα διαμορφωθεί στα 165 ευρώ επειδή πέραν της κανονικής μείωσης κατά 36 ευρώ θα χρεωθεί στον συνταξιούχο η αναδρομική περικοπή κατά 24 ευρώ. Από τον Ιανουάριο θα παίρνει πάλι 189 ευρώ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top