Πάνω από 300.000 τουρίστες έχασαν τα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου!

Βούλιαζαν από τουρίστες, αλλά βουλιάζει η οικονομία τους σήμερα εξαιτίας του προσφυγικού…

Πάνω από 300.000 τουρίστες έχασαν τα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου!
320.000 τουρίστες που σκόπευαν να έρθουν το καλοκαίρι στην Ελλάδα αεροπορικώς μας γύρισαν την πλάτη! Είχαν προγραμματίσει τις διακοπές τους στην Κω, τη Λέσβο , τη Σάμο Και τη Χίο, ακύρωσαν όμως τα εισιτήρια τους.
Αυτό που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση είναι ότι και πάλι έχουν αυξηθεί οι ροές μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του βορειοανατολικού αιγαίου. Μόνο στη Χίο τις τελευταίες 3 μέρες οι αφίξεις ξεπέρασαν σε αριθμό τους 200.
Πιο συγκεκριμένα, στη Χίο, το Σάββατο σημειώθηκαν 66 νέες αφίξεις, την Κυριακή 96, ενώ σήμερα έφθασαν στο νησί 99 ακόμη άτομα. Και στη Σάμο όμως ενώ το προηγούμενο διάστημα οι ροές προσφύγων και μεταναστών ήταν μηδενικές, σήμερα είχαμε 27 νέες αφίξεις.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν ωστόσο συνεχίζει να απειλεί ότι εάν η Ε.Ε. δεν καταργήσει τη Βίζα για τους Τούρκους πολίτες τότε η συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ, θα ακυρωθεί στην πράξη, κάτι που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους να ανοίξει ξανά η ��άνουλα των προσφυγικών ροών προς τα ελληνικά νησιά.
«Πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις, εμείς ως κυβέρνηση παρακολουθούμε γιατί είμαστε η χώρα που βρίσκεται πιο κοντά στο πρόβλημα» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης και εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης για το προσφυγικό.
Ήδη στα περισσότερα από τα νησιά που δέχτηκαν τις μεταναστευτικές ροές, ο αριθμός των προσφύγων είναι τριπλάσιος από αυτόν που προέβλεπε η συμφωνία.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top