Αγώνας δρόμου το β ΄15ήμερο Αυγούστου για τα προαπαιτούμενα ύψους 2,8 δις ευρώ

Στη λίστα οι ανατροπές στο ασφαλιστικό και η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων

Πριν από την επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών για την δεύτερη αξιολόγηση τον Σεπτέμβριο, το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να κλείσει κρίσιμα ζητήματα που θα ανοίξουν το δρόμο για την εκταμίευσης της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ, που το μεγαλύτερο μέρος της θα πάει στην αγορά για αποπληρωμή οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες.
Έως το τέλος του μήνα θα πρέπει να προχωρήσουν όσα από τα 15 προαπαιτούμενα δεν έχουν ολοκληρωθεί, ώστε να υπάρχει σαφής πρόοδος μέχρι το επόμενο Eurogroup, στις 9 Σεπτεμβρίου.
Στ�� λίστα των προαπαιτούμενων περιλαμβάνεται:
-Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων
-Η κατάργηση όλων των εξαιρέσεων των χαμηλών εισφορών υγείας
-Η μείωση των εκπτώσεων για τις εξαγορές των πλασματικών ετών
-Το άνοιγμα της αγοράς αερίου και η εξουσιοδότηση από τη γενική συνέλευση της ΔΕΗ της διοίκησης της εταιρείας για την τροποποίηση των τιμολογίων.
Στο πλαίσιο του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων θα πρέπει να ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την πώληση του 20% του ΑΔΜΗΕ που ανήκει στη ΔΕΗ, την ίδια ώρα που ο υπουργός Περιβάλλοντος Παναγιώτης Σκουρλέτης δηλώνει αντίθετος στην πώληση του κομματιού της ΔΕΗ που έχει περάσει στον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ
Στη λίστα των προαπαιτούμενων περιλαμβάνεται ακόμη:
-Η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ του ποσοστού του ΟΤΕ που ανήκει στο δημόσιο για να πωληθεί στη συνέχεια στη Deutsche Telecom που ελέγχει τον ΟΤΕ
-Η προκήρυξη ��ου διαγωνισμού για την 35ετή παραχώρηση του δικαιώματος λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού
-Η ολοκλήρωση της διαδικασίας για την επιλογή των νέων διοικητικών συμβουλίων στις τράπεζες
- Ο ορισμός του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και η επιλογή του διοικητικού συμβουλίου της νέας Ανεξάρτητης Αρχής Εσόδων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top