Αλλάζουν όλα με τον νόμο για τη χρήση καρτών - Αφορολόγητο μόνο με αποδείξεις

Διαβάστε τις αποδείξεις που πρέπει να συγκεντρώσετε ανάλογα με το εισόδημα

Πέντε μεγάλες ανατροπές στην καθημερινή ζωή των πολιτών φέρνει το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα, σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής».
Τα βασικότερα σημεία του νομοσχεδίου είναι συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα:
-Αφορολόγητο μόνο με κάρτες ή ηλεκτρονικό χρήμα με τέσσερις κλίμακες. Για εισόδημα έως 10.000 ευρώ το ελάχιστο ποσοστό δαπάνης με πλαστικό χρήμα πρέπει να είναι 10% ευρώ, με εισόδημα 10.001-20.000 ευρώ το 15%, με εισόδημα 20.001 – 40.000 ευρώ το 20%, και για εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ η ελάχιστη δαπάνη με πλαστικό χρήμα θα πρέπει να είναι το 30%.
Ειδικά για το 2016, το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης μειώνεται κατά 30% (π.χ. για εισόδημα 10.000 ευρώ το ελάχιστο ποσό δαπάνης μειώνεται στο 7%).
-Έξτρα φόρος 22% σε όσους δεν συμπληρώνουν το απαιτούμενο ποσό των δαπανών με κάρτες. Η συλλογή αποδείξεων θα είναι ανάλογη με το ύψος του εισοδήματός τους και για όσους εξαιρεθούν από τις ηλεκτρονικές συναλλα��ές
- Ειδικό καθεστώς για ηλικιωμένους (άνω των 75 ετών)και κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, που θα γλιτώσουν από την υποχρέωση χρήσης κάρτας αλλά όχι και από τη συλλογή αποδείξεων.
-Υποχρεωτικά POS σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.
-Καθιέρωση ενός ειδικού τραπεζικού επαγγελματικού λογαριασμού ο οποίος θα προστατεύεται σε ποσοστό 80% από τις κατασχέσεις για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top