Κυβέρνηση: «Γίνε φορο-καταδότης για να έχεις ευνοϊκή μεταχείριση!»

Κίνητρα και ασυλία για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

Κυβέρνηση: «Γίνε φορο-καταδότης για να έχεις ευνοϊκή μεταχείριση!»
Νέο νομικό πλαίσιο σχεδιάζει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής το οποίο θα παρέχει ευνοϊκή ποινική μεταχείριση και πλήρη προστασία της θέσης εργασίας του πληροφοριοδότη, ως κίνητρο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα ΝΕΑ"!
Αυτό θα γίνει με επέκταση του άρθρου 263 Β του Ποινικού Κώδικα για όσους συνεργάζονται με τις αρχές για την αποκάλυψη και διερεύνηση εγκλημάτων , στο οποίο προβλέπεται για τα ίδια πρόσωπα επιείκεια με μείωση της ποινής ή ακόμη και αναστολή από την ποινική δίωξη. Διάσπαρτες διατάξεις υπάρχουν και στον Αστικό ή Ποινικό Κώδικα.
Η όποια προστασία προβλέπεται όμως σήμερα αφορά επί της ουσίας, μόνο υποθέσεις διαφθοράς στον δημόσιο τομέα. Με το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο η προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος προβλέπεται να επεκταθεί και σε φορολογικά αδικήματα ή ακόμα σε υποθέσεις που σχετίζονται με ληγμένα φάρμακα ή επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία τρόφιμα.
Ένας άτυπος στόχος είναι να βρεθούν πληροφοριοδότες στα λογιστήρια των επιχειρήσεων που ξέρουν τι γίνεται, εφόσον έχουν στηθεί μηχανισμοί φοροδιαφυγής, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να «καρφώσουν» και να μην θιγούν από την πράξη τους, ιδίως αν εμπλέκονται προσωπικά στους ίδιους μηχανισμούς.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top