ΣΤΑ… «ΟΠΛΑ» οι εφοριακοί–30.000 έλεγχοι σε όλη τη χώρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής

ΟΛΟ το σχέδιο της ΓΓΔΕ

ΣΤΑ… «ΟΠΛΑ» οι εφοριακοί–30.000 έλεγχοι σε όλη τη χώρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής

​Καμία ανοχή! Αυτό είναι το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γ. Πιτσιλή προς κάθε έναν που πιαστεί να φοροδιαφεύγει. Μάλιστα όπως είπε έχουν προγραμματιστεί 30.000 έλεγχοι σε όλη τη χώρα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μάστιγα της φοροδιαφυγής.

Μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm, ο κ. Πιτσιλής εξήγησε ότι οι ελεγκτές της ΔΟΥ δε θα διεξάγουν ελέγχους στις πόλεις, όπου διαμένουν, αλλά σε γειτονικές, ώστε να μην επηρεάζονται από προσωπικές σχέσεις.

«Για μας είναι πρωταρχικός στόχος να περάσει το μήνυμα ότι η γενική γραμματεία είναι παρούσα και θα είναι παρούσα σε όλη την τουριστική περίοδο», είπε και αναφερόμενος στο μέτρο του 48ωρου λουκέτου που θα επιβάλλεται σε όποια επιχείρηση πιαστεί να μην εκδίδει αποδείξεις τόνισε:

«Δεν έχουμε επιθυμία να κλείσουμε όλη την αγορά εν μέσω τουριστικής περιόδου και το μέτρο αυτό θα χρησιμοποιηθεί με σύνεση στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, καθώς είναι μέτρο παραδειγματισμού».

Επίσης, όπως είπε ο κ. Πιτσιλής, η επιβολή προστίμων θα είναι μόνο η αρχή σε περίπτωση εντοπισμού παραβάσεων, ενώ διευκρίνισε πως οι ελεγκτές έχουν εντολή να ξαναπερνούν από τα καταστήματα που ελέγχουν για να διαπιστώνουν αν οι επιχειρηματίες συμμορφώθηκαν στους κανόνες.

Όσον αφορά στα φαινόμενα διαφθοράς εντός των ελεγκτικών υπηρεσιών, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων τόνισε πως οποιοδήποτε φαινόμενο διαφθοράς δεν είναι ανεκτό και κάλεσε όποιον φορολογούμενο αντιμετωπίσει έστω και υπόνοια εκβιασμού να το καταγγείλει.

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να ζητούν απόδειξη, τονίζοντας πως οτιδήποτε θεωρούμε ότι γλιτώνουμε με τη μη έκδοση απόδειξης, το πληρώνουμε διπλά και τριπλά στο τέλος με αυξήσεις φόρων.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top