ΕΣΠΑ: Λεφτά σε ανέργους και επιδοτήσεις σε επιχειρήσεις – ΑΡΠΑΞΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!

Παραμένουν απογοητευτικά τα στοιχεία για την ανεργία!

Προγράμματα για την επιδότηση επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες θα προσλαμβάνουν ανέργους θα χρηματοδοτήσει το ΕΣΠΑ με 35 εκ. ευρώ έως το τέλος του 2016.

Εκτός από την επιδότηση επιχειρήσεων, τα προγράμματα θα επιχορηγούν και ανέργους, οι οποίοι θα δημιουργήσουν τη ��ική τους καινοτόμα επιχείρηση. Συνολικά από το ΕΣΠΑ θα διατεθούν 140 εκ. ευρώ.

Τα στοιχεία της Eurostat πάντως δείχνουν ότι η χώρα μας παραμένει σταθερά στην πρώτη θέση ανεργίας με 23,3%, ενώ ακολουθεί η Ισπανία με 19,9%. Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος ωστόσο βλέπει θετικά σημάδια.

Και τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ όμως είναι απογοητευτικά

Παρά το γεγονός ότι πάντα η ανεργία τους καλοκαιρινούς μήνες μειώνεται, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά 10.643 άτομα -σε σχέση με τον Μάιο -φτάνοντας τους 950.000. Το 52,9% είναι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ για περισσότερο από 12 μήνες.

Παρόλα αυτά, επίδομα λαμβάνει μόλις το 9%, δηλαδή 88.336 άτομα. Το πιο απογοητευτικό είναι ότι το 40,9% ανήκει στην ηλικία των 30-44 ετών και το 22,8% στην πιο δύσκολη ηλικιακή κατηγορία 45-54 ετών.

Τα προγράμματα που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ θα εστιάζουν σε απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και ένταξης στην απασχόληση για νέους 18-24 ετών.

BINTEO STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top