Καλά τα νέα από την Κομισιόν – Βλέπει βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Ιούλιο

Τι αναφέρει έρευνά της

​Βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο βλέπει έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρά το γεγονός ότι υπήρξε επιδείνωση στην ΕΕ μετά την υποχώρηση του σχετικού δείκτη στη Βρετανία λόγω Brexit.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, στην Ελλάδα ο δείκτης οικονομικού κλίματος αυξήθηκε στις 90,9 μονάδες από 89,7 που ήταν τον Ιούνιο και καταγράφει την υψηλότερη τιμή το τελευταίο 12μηνο μετά από ��υτή του Ιανουαρίου, όπου βρέθηκε στις 91,6 μονάδες.

Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν τόσο οι τομείς βιομηχανίας και εμπορίου, όσο και το λιανικό εμπόριο, ενώ επιδείνωση κατέγραψε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης και ο κατασκευαστικός τομέας.

Στην Ευρωζώνη, ο δείκτη αυξήθηκε στις 104,6 μονάδες από 104,4 τον Ιούνιο και η βελτίωση αυτή οφείλεται στους τομείς της βιομηχανίας, του λιανικού εμπορίου και των κατασκευών.

Μάλιστα δημοσίευμα του Reuters αναφέρει ότι «η οικονομία της Ευρωζώνης επέδειξε αναπάντεχη αντοχή στο σοκ του Brexit σε αντίθεση με τη βρετανική οικονομία, όπου είναι ήδη εμφανείς οι ενδείξεις οικονομικής πίεσης».

Πάντως οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η Ευρώπη είναι απίθανο να μείνει αλώβητη από την εξέ��ιξη αυτή.

«Οι εξαγωγές, οι επενδύσεις και το κλίμα είναι πιθανό να δεχθούν τουλάχιστον ένα περιορισμένο πλήγμα τους ερχόμενους μήνες, καθώς οι εταιρείες θα συνειδητοποιούν την πραγματικότητα, ότι το Brexit θα είναι, με τη μία ή την άλλη μορφή, αμετάκλητο», αναφέρουν στο Reuters.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top