Διορθώστε το Ε9 σε 24 ώρες και γλιτώστε τα μεγάλα πρόστιμα! ΒΙΝΤΕΟ

Σε 5 δόσεις ο ΕΝΦΙΑ με την πρώτη να έρχεται τον Σεπτέμβριο!

Διορθώστε το Ε9 σε 24 ώρες και γλιτώστε τα μεγάλα πρόστιμα! ΒΙΝΤΕΟ

​Κάθε μήνας που έρχεται από εδώ και στο εξής θα είναι χειρότερος από τον προηγούμενο, όσο αφορά στην αποπληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων. Η πρώτη προθεσμία, αυτή της αποπληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, λήγει αύριο Παρασκευή. Πριν από τη λήξη της δεύτερης δόσης του εισοδήματος, θα εμφανιστούν και τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, τα οποία θα πρέπει να εξοφληθούν σε πέντε μηνιαίες δόσεις, από το Σεπτέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο.

Σχεδόν 2,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι με χρεωστικό εκκαθαριστικό καλούνται να καταβάλουν συνολικά φόρους ύψους 1,2 δισ. ευρώ. Δεν είναι λίγοι αυτοί, όμως, που δεν έχουν τη δυνατότητα εξόφλησης και εκτίθενται σε κίνδυνο κατασχέσεων από την εφορία.

Αύριο Παρασκευή λήγει η προθεσμία για διόρθωση του Ε9 με το μισό πρόστιμο!

Τα λάθη που φουσκώνουν τον ΕΝΦΙΑ, είναι:
- Λανθασμένη δήλωση βοηθητικών χώρων ως κύριων
- Λανθασμένη δήλωση ακινήτων στα οποία υπάρχει επικαρπωτής, όπως το έτος γέννησής του
- Λάθη στην επιφάνεια, στην ηλικία του ακινήτου και στον όροφο που είναι πολύ συνηθισμένα.

Το πρόστιμο για τη διόρθωση των λαθών είναι 100 ευρώ και μέχρι αύριο 29 Ιουλίου πληρώνετε τα μισά δηλαδή 50 ευρώ. Μετά τις 29 Ιουλίου θα πληρώσετε ολόκληρο το πρόστιμο, δηλαδή 100 ευρώ.

Τα εκκαθαριστικά χιλιάδων ιδιοκτητών ακινήτων θα είναι πολύ φουσκωμένα σε σχέση με τα περσινά. Για τους ιδιοκτήτες οικοπέδων ο φόρος θα είναι αυξημένος έως και 25%, για τους ιδιοκτήτες μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων η επιβάρυνση είναι επίσης 25%, ενώ στον συμπληρωματικό φόρο η μείωση του αφορολόγητου ορίου από τα 300.000 ευρώ στα 200.000 ευρώ σε συνδυασμό με αλλαγές στα κλιμάκια και στους συντελεστές θα φέρει φουσκωμένα εκκαθαριστικά έως και 325%.

Aναλυτικό ρεπορτάζ για τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

Δείτε επίσης:

Για να γλιτώσετε το ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ! Δείτε πώς μπορείτε να πληρώσετε τους φόρους σε πολλές δόσεις

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top