Αλεξιάδης: Πληρώστε τα 3,3 δισ. ευρώ αλλά... είναι άδικος ο ΕΝΦΙΑ και θα τον αλλάξουμε!

«Τα έσοδα πάνε καλά, δεν θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης»

«Δεν είναι ένας φόρος που υπερασπιζόμαστε και θα επιδιώξουμε να τον αλλάξουμε με φόρο ακίνητης περιουσίας, πιο δίκαιο και πιο αναλογικό» είπε με... αφοπλιστική ειλικρίνεια στη Βουλή ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, την ώρα που οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν 3,3 δισ. ευρώ στο κράτος για τον ΕΝΦΙΑ.

Κλείνοντας τη συζήτηση στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου για την καταπολέμηση της παράνομης εμπορίας καπνού και του λαθρεμπορίου, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, ο ��ναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στον συμπληρωματικό φόρο τονίζοντας ότι «ξηλώθηκε» επειδή δεν βρέθηκε αξιόπιστος τρόπος υπολογισμού των αξιών των αγροτεμαχίων αλλά γιατί διαπιστώθηκε σωρεία λαθών στις δηλώσεις των πολιτών.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στις 600.000 φορολογούμενους που θα κληθούν εφέτος να καταβάλλουν μεγαλύτερο φόρο, είπε η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα πρέπει να πληρώνουν μεγαλύτερους φόρους, αυτοί που έχουν και μεγαλύτερη περιουσία.

Τέλος, ο κ. Αλεξιάδης διαβεβαίωσε πως τα φορολογικά έσοδα πάνε καλά και πως δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ο κόφτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top