Οργή από ΠΟΜΙΔΑ για τον συμπληρωματικό φόρο: Γιατί μόνο τα αγροτεμάχια; Να εξαιρεθούν όλοι!

«Να τελειώνει το ΥΠΟΙΚ με την ντροπή και το όνειδος αυτό του φορολογικού μας συστήματος»

Οργή από ΠΟΜΙΔΑ για τον συμπληρωματικό φόρο: Γιατί μόνο τα αγροτεμάχια; Να εξαιρεθούν όλοι!

Την κατάργηση το συμπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ για όλους τους φορολογούμενους και όχι μόνο για τα αγροτεμάχια, ζητά με οργισμένη ανακοίνωσή της η ΠΟΜΙΔΑ.

Η ομοσπονδία ιδιοκτητών ακινήτων κάνει λόγο για «τεράστιο σκάνδαλο», τονίζοντας πως «εξαιρούνται από τη φορολογία οι κάτοχοι εκτός σχεδίου γης τεράστιας επενδυτικής, τουριστικής κλπ. αξίας, και το ποσό που θα έπρεπε να καταβάλουν αυτοί, υποχρεούνται να το καταβάλουν οι κάτοχοι των απαξιωμένων διαμερισμάτων, των ξενοίκιαστων γραφείων και καταστημάτων, και των αζήτητων οικοπέδων».

«Με προφανές αποκλειστικό κριτήριο το πολιτικό κόστος, το ΥΠΟΙΚ και πάλι "κάνει πίσω" στην αναγκαία αύξηση της συμμετοχής στα βάρη εκείνων που έως τώρα εξακολουθούν να μην πληρώνουν σχεδόν τίποτα, επιρρίπτοντας τα ποσά που αντιστοιχούν σε βάρος των καθημαγμένων ιδιοκτητών αστικής ακίνητης περιουσίας, και ιδιαίτερα απρόσοδης περιουσίας. Αλήθεια, είναι αυτό δίκαιη “ανακατανομή των βαρών;”» προσθέτει η ΠΟΜΙΔΑ, καλώντας το ΥΠΟΙΚ να τελειώσει «με την ντροπή και το όνειδος αυτό του φορολογικού μας συστήματος» και να καταργήσει για όλους τους πολίτες και για όλη την ακίνητη περιουσία τον συμπληρωματικό φόρο.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top