ΔΩΡΟ… ΕΚΠΛΗΞΗ σε συνταξιούχους: Τα μπάνια του λαού φέρνουν ΧΟΝΤΡΟ ΜΠΑΛΤΑ!

Εκατοντάδες χιλιάδες θα δουν τις συντάξεις τους μειωμένες σε λίγες μέρες

Μπορεί ο άγραφος πολιτικός νόμος να θέλει να μην διαταράσσονται τα μπάνια του λαού, ωστόσο το… υπουργείο Οικονομικών δεν καταλαβαίνει από τέτοια!

Ο Αύγουστος αναμένεται να είναι καυτός για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, οι οποίοι στις 2 του μηνός θα δουν τις συντάξεις τους πετσοκομμένες και μάλιστα αναδρομικά από τον Ιούνιο.

Πρόκειται για το «πρώτο αίμα» των περικοπών στις συντάξεις, οι οποίες θα αφορούν όσους εισπράττουν πάνω από 1.300 ευρώ κύρια και επικουρική (μεικτά).

Οι περικοπές θα γίνουν μέσω του επανυπολογισμού των συντάξεων για 1,2 εκατ. συνταξιούχους, με νέο ποσοστό αναπλήρωσης της τάξης του 0,45% κατ’ έτος.

Το μαχαίρι θα πέσει σε δύο φάσεις:

• Η πρώτη φάση του επανυπολογισμού των συντάξεων που θα δίνει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης θα έλθει τον Αύγουστο και αφορά κυρίως τις επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.

Εκτιμάται ότι 10.000-12.000 επικουρικές συντάξεις θα υποστούν μειώσεις.

• Η δεύτερη φάση, σύμφωνα με την Ημερησία, θα έλθει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και θα αφορά τις επικουρικές συντάξεις των πρώην ΔΕΚΟ και του ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, θα θιγούν περίπου 160.000 συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα (ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ), ναυτικοί πράκτορες, εργαζόμενοι ΔΕΗ, πρώην τραπεζοϋπάλληλοι Alpha και Εμπορικής, δικηγόροι και ναυτικοί.

Δείτε ακόμη:

Το ΠΑΝΟΡΑΜΑ των περικοπών: Ποιοι συνταξιούχοι θα πάνε ΔΙΑΚΟΠΕΣ και θα γυρίσουν ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top