ΑΝΑΤΡΟΠΗ!Παίρνει πίσω τα πάντα η κυβέρνηση στον ΕΝΦΙΑ-Τι ισχύει για αγροτεμάχια και απαλλαγές

Έκλεισε στις πέντε δόσεις η εξόφληση του φόρου - Πρώτη ανάρτηση: 25/07/2016, 12:37

ΑΝΑΤΡΟΠΗ!Παίρνει πίσω τα πάντα η κυβέρνηση στον ΕΝΦΙΑ-Τι ισχύει για αγροτεμάχια και απαλλαγές

​Στη διάψευση των δημοσιευμάτων που ανέφεραν ότι από φέτος θα υπολογίζονται στο συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ και τα αγροτεμάχια και ότι θα καταργηθούν οι απαλλαγές προχώρησε πριν από λίγο το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του.

Συγκ��κριμένα, όπως αναφέρει, τα αγροτεμάχια δεν θα υπολογίζονται στο συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ των πολιτών. Αυτό γίνεται επειδή παρατηρήθηκε σωρεία λαθών στις δηλώσεις των πολιτών οι οποίοι και καλούνται το επόμενο διάστημα να διορθώσουν τις δηλώσεις τους.

Επίσης, ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα εξοφληθεί σε 5 δόσεις και όχι σε 4, αρχής γενομένης από το τέλος Σεπτεμβρίου.

Το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ακόμα πως ο συνολικός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ θα είναι στο ίδιο επίπεδο με πέρσι, αν και όπως διευκρινίζει θα υπάρξει ανακατανομή των βαρών από τις μικρές στις μεγάλες περιουσίες.

Όσον αφορά στο θέμα των απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ, θα ισχύσουν κανονικά όπως και πέρσι, ενώ δεν αλλάζει απολύτως τίποτα και σε σχέση με το ύψος των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Δηλαδή, δεν χάνουν την απαλλαγή άνεργοι, πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία άνω του 80%, ανεξάρτητα του ύψους των τόκων που έχουν.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top