ΑΝΗΣΥΧΙΑ στον τουριστικό κλάδο από τις εξελίξεις στην Τουρκία

Αρνητικές οι συνέπειες για την Ελλάδα

ΑΝΗΣΥΧΙΑ στον τουριστικό κλάδο από τις εξελίξεις στην Τουρκία

​Αρνητικα είναι τα μηνύματα για τον τουρισμό μας από τις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκιά. Δυστυχώς είναι αμφίβολο το αν η χώρα μας θα καταφέρει να εισπράξει μερίδιο της τουριστικής κίνησης που θα αποφύγει την γειτονική χώρα λόγω των εξελίξεων.

Τα τελευταία γεγονότα στην Τουρκιά δεν επηρεάζουν όπως λένε αρκετοί τουρίστες την απόφασή τους να επισκεφθούν τη γειτονική χώρα.

Και μπορεί οι ξένοι επισκέπτες να μην επηρεάζονται από τα γεγονότα και να μην τους νοιάζουν, όμως εμάς στον τομέα του τουρισμού μας νοιάζουν πολύ, καθώς δεν προμηνύουν όπως λένε οι ειδικοί του τουρισμού θετικές εξελίξεις για την Ελλάδα.

«Υπομονή να κάνουμε και να παρακολουθούμε. Δε νομίζω πάντως ότι προοιωνίζουν κάτι το θετικό για εμάς», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Α. Ανδρεάδης.

Σε κανονικές συνθήκες, οι Τούρκοι επισκέπτες στη Βόρειο Ελλάδα και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου είναι 1,3 εκ άτομα. Φέτος όμως οι προβλέψεις είναι δύσκολες.

Στη Μυτιλήνη όπως λέει ο Προέδρος των Ξενοδόχων, Π. Αντωνίου ελπίζουν στο θαύμα της τελευταίας στιγμής.

Όσο για τους Ρώσους; Από το 1εκ. των επισκεπτών πέρσι, φέτος είναι ζήτημα αν κλείσει ο αριθμός στις 700.000.

Τέλος, 700.000 λιγότερες αεροπορικές θέσεις υπολογίζει για φέτος ο ΣΕΤΕ λόγω της τρομοκρατίας, του προσφυγικού και της κρίσης στην Τουρκία.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top