ΚΕΡΑΜΙΔΑ για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων! Ψαλιδίζουν τις απαλλαγές του ΕΝΦΙΑ

Θα υπολογίζονται πλέον στο εισόδημα επίδομα ανεργίας και ΕΚΑΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΑ για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων! Ψαλιδίζουν τις απαλλαγές του ΕΝΦΙΑ

​Δεν έχουν τέλος οι δυσάρεστες εκπλήξεις για τους φορολογούμενους, με την μπάλα να παίρνει τώρα χιλιάδες οικονομικά αδύναμους πολίτες που έχουν ένα σπίτι στο όνομά τους, καθώς αρκετοί από αυτούς θα χάσουν το δικαίωμα να απαλλαγούν από το 50% ή το 100% του ΕΝΦΙΑ και θα κληθούν να πληρώσουν ολόκληρο το φόρο.

Μιλάμε για άνεργους, ανάπηρους, τυφλούς, τρίτεκνους και πολύτεκνους που φέτος, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, θα χάσουν την απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ, αφού η ΓΓΔΕ αναμένεται να συμπεριλάβει στο συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα ακόμα και εισοδήματα τα οποία είναι έκτακτα και μη επαναλαμβανόμενα, όπως οι αποζημιώσεις απολύσεων, καθώς επίσης ποσά κοινωνικών παροχών, τα οποία δεν φορολογούνται και δεν υπόκεινται καν σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης, όπως τα επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων, οι μισθοί και οι συντάξεις και η πάγια αντιμισθία ολικά τυφλών και κινητικά αναπήρων σε ποσοστό άνω του 80%.

Επίσης στο συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάθε φορολογούμενοι που θα λαμβάνεται υπόψη για να διαπιστωθεί εάν δικαιούται ή όχι την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ θα συνυπολογίζονται τα επιδόματα ανεργίας και το ΕΚΑΣ.

Όλα αυτά τα ποσά θα π��οστίθενται στα λοιπά εισοδήματα των φορολογουμένων, τα οποία υπόκεινται κανονικά σε φόρο ή φορολογούνται αυτοτελώς, δηλαδή στους μισθούς στις συντάξεις, τα ενοίκια, τα κέρδη από επιχειρήσεις, τους τόκους καταθέσεων, κτλ.

Στο άθροισμα που θα προκύπτει θα προστίθεται και τυχόν επιπλέον διαφορά εισοδήματος, λόγω υψηλών τεκμηρίων! Έτσι στις περισσότερες περιπτώσεις τα συνολικά ποσά καθαρού ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος θα φουσκώνουν υπέρμετρα και θα ξεπερνούν τα σχετικά χαμηλά όρια οικογενειακού εισοδήματος που έχουν τεθεί ως προϋποθέσεις για τη χορήγηση των απαλλαγών του ΕΝΦΙΑ σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Έτσι, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, θα κληθούν να πληρώσουν όλο το ποσό του ΕΝΦΙΑ, οι οποίοι όμως στην πραγματικότητα έχουν πενιχρά εισοδήματα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top