Διακοπές 2016: Παίρνουν φαγητό από το σούπερ μάρκετ και το ψήνουν στους φούρνους των νησιών!

"Γεμίζουν Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρος... αλλά τα μαγαζιά άδεια", λένε οι επιχειρηματίες

Διακοπές 2016: Παίρνουν φαγητό από το σούπερ μάρκετ και το ψήνουν στους φούρνους των νησιών!

​Τα καράβια μπορεί να πηγαινοέρχονται και η πληρότητα στα νησιά να φτάνει το 100, αλλά τα μαγαζιά και τα καφέ είναι άδεια! Η Αίγινα, ο Πόρος, το Αγκίστρι είναι ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς κοντινούς προορισμούς αλλά σύμφωνα με τους επιχειρηματίες, οι

Έλληνες τουρίστες ξοδεύουν ελάχιστα σε εστιατόρια ή καφέ και επιλέγουν να μαγειρεύουν στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, στο εξοχικό ή να ψήνουν σπιτικό φαγητό στο φούρνο του νησιού!

«Κόσμο έχουμε, δουλειά δεν έχουμε» λέει χαρακτ��ριστικά ο εστιάτορας στην Αίγινα, Γρηγόρης Οικονόμου και προσθέτει: «Πώς να έρθουν; Ο Έλληνας δεν έχει δυνατότητες πια. Του έχουν κόψει το μισθό. Ψωνίζουν από τα σούπερ μάρκετ και τρώνε στα σπίτια τους».

«Οι παραθεριστές είναι εξαφανισμένοι, τους βλέπουμε μια στις τόσες» λέει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας, Σταύρος Καλαμάκης και επισημαίνει: «Ο Σαρωνικός τρώει τα απόνερα της κρίσης της Αττικής».

Ψήνουν στο φούρνο του νησιού
Και αν στην Αίγινα οι Έλληνες μαγειρεύουν στα ενοικιαζόμενα δωμάτια αυτά που ψωνίζουν από τα σούπερ μάρκετ, στο Αγκίστρι παρατηρείται το φαινόμενο οι τουρίστες να ψήνουν το φαγητό τους στου δύο φούρνους του νησιού.

Στον Πόρο, «ο κόσμος δεν τρώει σε ταβέρνες διότι κρατά για τα βασικά λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει. Η κίνηση είναι πεσμένη παρότι οι επισκέπτες μπορούν και να φάνε ακόμη και με 20 ευρώ» εξηγεί ο Άκης Θεοδώρου, εστιάτορας στο νησί.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top