Πιτσιόρλας (ΤΑΙΠΕΔ): Η αγορά του ΟΛΠ από την COSCO προσελκύει και άλλους επενδυτές

«Η Ελλάδα είναι η πρώτη επιλογή της Κίνας που θέλει ένα άνοιγμα προς τη Δύση»

Πιτσιόρλας (ΤΑΙΠΕΔ): Η αγορά του ΟΛΠ από την COSCO προσελκύει και άλλους επενδυτές

Την εκτίμηση ότι η αγορά του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ από τη Cosco θα φέρει και άλλους επενδυτές στον τομέα των μεταφορών στην Ελλάδα εξέφρασε ο Στέργιος Πιτσιόρλας στο Bloomberg.

«Η Ελλάδα είναι η πρώτη επιλογή -αναφορικά με τις μεταφορές- της Κίνας, η οποία θέλει ένα άνοιγμα στη Δύση και βλέπει την Ελλάδα ως γέφυρα. Οι μεταφορές είναι ανταγωνιστικός τομέας και η κινεζική παρουσία στο λιμάνι του Πειραιά δημιουργεί την ανάγκη και σε άλλους να έχουν παρουσία στην Ελλάδα» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο κ. Πιτσιόρλας αναφέρθηκε και στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, λέγοντας πως οι δεσμε��τικές προσφορές για την αγορά του 67% των μετοχών του ΟΛΘ αναμένονται στα τέλη Οκτωβρίου ή τις αρχές Νοεμβρίου και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εταιρείες -μεταξύ άλλων- από το Ντουμπάι, την Ιαπωνία, τις Φιλιππίνες, τη Γερμανία αλλά και τη Ρωσία.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρθηκε επίσης στην πρόοδο που συντελείται στις υπόλοιπες αποκρατικοποιήσεις που έχει αναλάβει το Ταμείο, ενώ ειδικά για την πώληση του ΔΕΣΦΑ τόνισε πως θα συνεχιστεί χωρίς εμπόδια.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top