Στο ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ιατρεία, φροντιστήρια, εκπαιδευτήρια που δεν εκδίδουν αποδείξεις

Την πληρώνουν μικροπαραβάτες με περίπτερα και καφενεία

​Μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να αποφάσισε να επαναφέρει με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, τα υψηλά αυτοτελή πρόστιμα για τη μη έκδοση αποδείξεων, όμως για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι προστατεύονται οι μεγαλοφοροφυγάδες και την… πληρώνουν οι μικροπαραβάτες.

Συγκεκριμένα, με την τροπολογία αυτή το πρόστιμο που μπορεί να επιβληθεί σε μια επιχείρηση που δεν εξέδωσε 30 αποδείξεις συνολικής αξίας 300 ευρώ αυξάνεται κατά 762% από τα 29 στα 250 ευρώ και αντιστοιχεί στο 83,33% της αξίας των μη εκδοθεισών αποδείξεων.

Την ίδια ώρα όμως σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης που δεν εξέδωσε 300 αποδείξεις συνολικής αξίας 15.000 ευρώ το πρόστιμο παραμένει ίδιο, στα 1.451,61 ευρώ ή στο 9,67% της αξίας των μη εκδοθεισών αποδείξεων.

Επίσης, το νέο νομοθετικό καθεστώς εξακολουθεί να μην καλύπτει τις περιπτώσεις χιλιάδων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που δεν υπάγονται στο καθεστώς ΦΠΑ, όπως ιδιωτικά ιατρεία, ιδιωτικά φροντιστήρια και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Έτσι για τις περιπτώσεις ιδιωτών γιατρών, ιδιωτικών φροντιστηρίων μαθημάτων και ξένων γλωσσών, ιδιωτικών σχολείων και όλων των επιχειρήσεων με ετήσια ��καθάριστα έσοδα μέχρι 10.000 ευρώ που απαλλάσσονται από το ΦΠΑ, δεν προβλέπεται κανένα πρόστιμο για μη έκδοση αποδείξεων ή ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων.

Ακόμα λοιπόν και μετά την ψήφιση της τροπολογίας οι ελεγκτές των ΔΟΥ δε θα μπορούν να επιβάλουν κανένα πρόστιμο στις περιπτώσεις που θα διαπιστώσουν παραβάσεις μη έκδοσης ή ανακριβούς έκδοσης φορολογικών στοιχείων κατά τους ελέγχους τους στις παραπάνω κατηγορίες επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ! Από 250 - 500 ευρώ τα πρόστιμα ��ια τη μη έκδοση αποδείξεων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top