Μια θάλασσα με... φέσια! Κανένας ναυαγοσώστης δεν μπορεί να μας σώσει!

Όλοι χρωστάνε σε όλους! 7 δις οφείλει το κράτος στους ιδιώτες!

Μια θάλασσα με... φέσια! Κανένας ναυαγοσώστης δεν μπορεί να μας σώσει!

​Τα φέσια του δημοσίου «πνίγουν» την ελληνική αγορά. Ο χρόνος αναμονής για την επιστροφή του ΦΠΑ φτάνει ακόμα και τα τέσσερα χρόνια, γι’ αυτό και σύμφωνα με το εμπορικό επιμελητήριο Πειραιά, μια στις τέσσερις επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο!

Απογοητευμένοι επιχειρηματίες που βλέπουν καθημερινά τα ταμεία τους να στεγνώνουν μίλησαν στο Star, τονίζοντας πως οι συναλλαγές τους με το Δημόσιο έχουν γίνει εφιάλτης! Όπως λένε, από τη μια πλευρά, το κράτος προχωρά σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς και από την άλλη δεν πληρώνει τον κόσμο!

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες αυξήθηκαν στα 5,8 δισ. ευρώ τον Μάιο. Εάν σε αυτά τα ποσά προστεθούν και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ύψους 1,3 δισ. ευρώ, τα συνολικά φέσια του Δημοσίου προς ιδιώτες ξεπερνούν τα... 7 δισ. ευρώ!

Από τα χρέη του δημοσίου τα 2,8 δισ ευρώ οφείλουν τα ασφαλιστικά ταμεία, 1 δισ ευρώ είναι οφειλές των νοσοκομείων, 660 εκατομμύρια ευρώ χρωστούν τα υπουργεία και 330 εκατομμύρια ευρώ χρωστούν οι δήμοι.

Όμως και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων προς το δημόσιο αυξάνονται κάθε μήνα κατά 1 δισ ευρώ και έχουν φτάσει στο αστρονομικό ποσό των 88 δισ. ευρώ!

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top