Πιο ακριβά πλέον μεταχειρισμένα οικογενειακά αυτοκίνητα από… διαμερίσματα στην Αθήνα

Ραγδαία η πτώση στην αγορά ακινήτων

Πιο ακριβά πλέον μεταχειρισμένα  οικογενειακά αυτοκίνητα από… διαμερίσματα στην Αθήνα
Τα οικογενειακά αυτοκίνητα που φαίνονται στο βίντεο του Star, μεταχειρισμένα, μπορεί να κοστίζουν γύρω στις 15.000 ευρώ. Όμως, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, είναι ακριβότερα από υπόγειο διαμέρισμα στο Κολωνάκι!
«Η αρχική του τιμή ήταν γύρω στις 30 - 35.000 ευρώ και αυτή τη στιγμή έχει κατέβει στις 12.000 και γενικότερα στην περιοχή μπορεί να βρει κάποιος υπόγεια γύρω στο δεκαχίλιαρο που είναι η τιμή ενός μέσου οικογενειακού αυτοκίνητου» δηλώνει μεσίτης ακινήτων για τις σημερινές τιμές.
Το ίδιο ισχύει και για περιοχές, όπως η Κυψέλη, ο Άγιος Ελευθέριος και τα Πατήσια που έχουν γνωρίσει τις σκληρές συνέπειες της κρίσης. Σπίτια άδεια, παρά τις τιμές. .. «κοψοχρονιά». Το διαμέρισμα που φαίνεται στο βίντεο στην Κυψέλη, εδώ και πέντε χρονιά δεν βρίσκει αγοραστή.
«Βρισκόμαστε σε ένα διαμέρισμα 70 τετραγωνικών στον τρίτο όροφο στην Κυψέλη, ξεκίνησε με ζητούμενη τιμή 65 χιλιάδες ευρώ και αυτή τη στιγμή είμαστε στα 11-12.000 ευρώ ώστε να κινηθεί το ενδιαφέρον και να πουληθεί» δηλώνει ο ίδιος μεσίτης.
Είναι ενδεικτικό ότι τα απούλητα ακίνητα στην Αττική ξεπερνούν τις 200.000.
«Δε θα αγόραζα γιατί είναι ο ΕΝΦΙΑ αι χίλια δυο αλλά και δεν ξέρεις τι θα προκύψει μετά» δηλώνει πολίτης στο Star.
Ο νέος ιδιοκτήτης, με το που θα πάρει τα κλειδιά στα χεριά του και έρθει για να μείνει στο συγκεκριμένο σπίτι στην Kυψέλη, αμέσως επιβαρύνεται με ENΦΙΑ ο οποίος φτάνει τα 300 ευρώ και υπολογίζεται με βάση την αντικειμενική άξια του ακινήτου η οποία όμως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
«Αυτή τη στιγμή αν κοιτάξει κανείς στις εφημερίδες θα δει 3-4.000 ακίνητα που πωλούνταν στην Κυψέλη, στην πραγματικότητα μπορεί να είναι πολύ περισσότερα. Με 5.000 ευρώ μπορείς να πάρεις ένα πενηντάρι υπόγειο» δηλώνει.
Αντίστοιχη πτώση σημειώνεται και στα ενοίκια, καθώς κάποιος μπορεί να νοικιάσει ρετιρέ 105 τετραγωνικών, με μόλις 220 ευρώ.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top