Πιτσιόρλας (ΤΑΙΠΕΔ) για επιθέσεις υπουργών: Φθείρουν την κυβέρνηση, όχι εμένα

Υπογραμμίζει πως έχει τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα – Από αρχές του 2017 η πώληση του ποσοστού σε ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ

Πιτσιόρλας (ΤΑΙΠΕΔ) για επιθέσεις υπουργών: Φθείρουν την κυβέρνηση, όχι εμένα
Ηχηρή απάντηση στους υπουργούς της κυβέρνησης που του έχουν επιτεθεί κατά καιρούς (Σπίρτζης, Δρίτσας, Σκουρλέτης) έδωσε ο Στέργιος Πιτσιόρλας.
«Η κριτική των υπουργών προς το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και το ΤΑΙΠΕΔ φθείρει μόνο την κυβέρνηση» ήταν το μήνυνμα που έστειλε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ μιλώντας σε δημοσιογράφους, όπου ξεκαθάρισε πως δεν αισθάνθηκε «ούτε στιγμή απομονωμένος ή μοναχικός» και πως ότι έχει την αμέριστη στήριξης του πρωθυπουργού.
«Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν οι αποφάσεις λαμβάνονται και υλοποιούνται. Η κυβέρνηση πείθει ότι δεν κάνει πίσω» σημείωσε ο κ. Πιτσιόρλας.
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, ο κ. Πιτσιόρλας προανήγγειλε ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα υπογράψει, με την κοινοπραξία που έχει αναλάβει το project των 8 δισεκατομμυρίων, την νέα τροποποιημένη σύμβαση για το Ελληνικό την Τετάρτη.
Ο ίδιος εκτίμησε πως οι στόχοι για έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις άνω των 2 δισ. ευρώ το 2016 και 5,8 δισ. μέχρι το 2018 είναι εφικτοί, ενώ αναφορικά με την πώληση του 17% της ΔΕΗ, το ποσοστό που ελέγχει το ΤΑΙΠΕΔ στα ΕΛΠΕ, την πώληση της ΔΕΠΑ κλπ., ο πρόεδρος του Ταμείου υποστήριξε πως είναι θέματα που θα εξεταστούν από τις αρχές του 2017.
Τέλος, ο κ. Πιτσιόρλας αναφέρθηκε και στο θέμα της πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τονίζοντας πως η πλέον αισιόδοξη αποτίμηση ανέβαζε το τίμημα στα 40 εκ. ευρώ (πουλήθηκε αντί 45 εκ. ευρώ) και σημειώνει πως οι Ιταλοί σχεδιάζουν να επενδύσουν έως και 1 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top