Εργασιακός ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ! 130.000 εργαζόμενοι αμείβονται με 100 ευρώ

Τι δείχνει έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών

​Σε σκληρό πόκερ αναμένεται να οδηγηθεί η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά μετά το καλοκαίρι. Στο υπουργείο εργασίας ετοιμάζουν τη φαρέτρα με τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς. Έκθεση που αποκαλύπτει η Real News αναφέρει πως 130.000 εργαζόμενοι αμείβονται με 100 ευρώ το μήνα!

Σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Εργασίας μισό εκατομμύριο εργαζόμενοι παίρνουν λιγότερα από τον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ.

Πολλοί νέοι μάλιστα τους καλοκαιρινούς μήνες μετακομίζουν για δουλειά στα νησιά, έστω και αν ξέρουν πως θα γυρίζουν με άδεια τσέπη.

Ο μέσος όρος των μηνιαίων αποδοχών των Ελλήνων από το 2009 μέχρι το 2014 μειώθηκε κατά 26%. Από το 2013 ως το 2015 το 50% των προσλήψεων ήταν με συμβάσεις μερικής απασχόλησης με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να παίρνουν σε πολλές περιπτώσεις μόλις το 1/4 του κατωτάτου μισθού, δηλαδή 150 ευρώ μεικτά.

Το διάστημα 2008- 2013, 427.000 Έλληνες πανεπιστημιακής εκπαίδευσης μετανάστευσαν προς αναζήτηση υψηλότερων μισθών και καλύτερων κοινωνικών υποδομών. (Πηγή: Real News).

Οι δανειστές φέρονται να πιέζουν την κυβέρνηση προκειμένου να διπλασιάζει το όριο των ομαδικών απολύσεων από το 5 στο 10% για επιχειρήσεις με πάνω από 100 εργαζόμενους, με το επιχείρημα της προσέλκυσης επενδύσεων και της αύξησης της ανταγωνιστικότητας.

Το υπουργείο εργασίας επισημαίνει πως το 95% των επιχειρήσεων που λειτουργούν στην Ελλάδα απασχολούν λιγότερα από 19 άτομα, ενώ το «κουτσό» δίκτυο κοινωνικής προστασίας ανέργων δεν αφήνει περιθώρια για ομαδικές απολύσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top