Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας των μεταχειρισμένων ΙΧ: Αυξήσεις στα μεγάλα, ελαφρύνσεις στα μικρά

Ποιος θα είναι ο νέος τρόπος υπολογισμού

Αν το μεταχειρισμένο αυτοκίνητό σας είναι γερμανικής κατασκευής και εισήχθη από την πρώτη Νοεμβρίου του 2010 και μετά, τα τέλη κυκλοφορίας θα υπολογίζονται πλέον με βάση την πρώτη άδεια που πήρε στη Γερμανία. Αυτό σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να σημαίνει ακόμα και 200 ευρώ παραπάνω τέλη κυκλοφορίας.
Χαρακτηριστικό είναι ότι για ένα δίλιτρο αυτοκίνητο, μοντέλο του 2006 το οποίο όμως έχει εισαχθεί στην Ελλάδα το 2011, τα τέλη κυκλοφορίας του 2016 ανέρχονταν σε 421,5 ευρώ. Με το νέο καθεστώς τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017 θα ανέρχονται σε 690 ευρώ.
«Το έχουμε ενάμιση χρόνο στο μαγαζί καινούριο είχε αγοραστεί 80-85.000 και αυτή τη στιγμή η τιμή του είναι στις 8.000 ευρώ. Αν ανέβουν και τα σήματα, τότε είναι που δε θα σκεφτεί ποτέ κανείς να αγοράσει κάτι τέτοιο» δηλώνει στο Star, δείχνοντας ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού στην κάμερα o κ. Τάκης Παπαμιχαήλ, ιδιοκτήτης επιχειρήσεων αυτοκινήτων.
Ωστόσο υπάρχουν και μικρές ελαφρύνσεις. Αν κάποιος έχει ένα όχημα 1.300 κ.εκ. diesel το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2006 στη Γερμανία αλλά η πρώτη άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα έχει εκδοθεί τον Ιανουάριο του 2011, τα τέλη κυκλοφορίας ανέρχονταν σε 148,8 ευρώ. Με το νέο καθεστώς θα ανέρχονται σε 135 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top