ΑΥΞΗΣΗ-ΣΟΚ στην κλοπή ρεύματος! Τα 7 τρικ που μπλοκάρουν τους μετρητές της ΔΕΗ

Στα 2,5 δισ. ευρώ οι οφειλές στη Δημοσία Επιχείρηση Ηλεκτρισμού

Αύξηση-σοκ έχουν σημειώσει οι περιπτώσεις κλοπής ρεύματος, την ώρα που η "μαύρη τρύπα" στη ΔΕΗ από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές αγγίζει τα 2,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μέσα σε τρία χρόνια έχουν διπλασιαστεί, ενώ από πέρυσι έχουν αυξηθεί κατά 30%, αφού το πρώτο εξάμηνο του έτους οι ρευματοκλοπές έχουν εκτοξευθεί στις 6.000, όταν όλο το 2015 ήταν 8.587.

Πρέπει να τονιστεί ότι το ετήσιο μέγεθος της κατανάλωσης που κλέβεται είναι 100.000 μεγαβατώρες, ποσότητα που αντιστοιχεί περίπου στο 0,2% της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Με συντηρητικούς υπολογισμούς κάθε χρόνο εξανεμίζονται 15 εκατ. ευρώ, χρηματικό ποσό το οποίο επιβαρύνονται οι υπόλοιποι καταναλωτές.

Τα 7 τρικ που μπλοκάρουν τους μετρητές της ΔΕΗ

Η ευρηματικότητα των παρανομούντων είναι αστείρευτη, αφού τα όσα ανακαλύπτουν κατά καιρούς τα συνεργεία της ΔΕΗ ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Τα επτά συνήθη «τρικ» που προτείνουν στους ενδιαφερόμενους «έμπειροι» ηλεκτρολόγοι (με αντίτιμο που ξεκινά από 200 ευρώ) είναι τα ακόλουθα:

Πλήρης αποσύνδεση ειδικών εξαρτημάτων του μετρητή τα οποία επιτρέπουν στο ρεύμα να φτάνει στον καταναλωτή, χωρ��ς να καταγράφεται η κατανάλωση. Συνδέοντας τη γραμμή από τον πίνακα στον μετρητή κατευθείαν στην ασφάλεια του ρολογιού, οι δράστες καταφέρνουν να μη γράφει ο μετρητής την κατανάλωση. Με το λεγόμενο «μπάι πας», το ρεύμα πηγαίνει απευθείας στο νοικοκυριό, χωρίς να περνάει από τον μετρητή της ΔΕΗ.

Αλλοίωση της ένδειξης του μετρητή, επιβραδύνοντας την ταχύτητα κίνησής του. Πρόκειται για την πλέον διαδεδομένη μέθοδο ρευματοκλοπής, που γίνεται μόνο από ηλεκτρολόγους και δεν είναι δυνατό να εντοπιστεί παρά μόνο εάν υπάρξει καταγγελία.

Τρύπημα του ρολογιού από το πλάι με μεταλλικό αντικείμενο και σφήνωμα του δίσκου με ένα καρφί ή ξυλάκι, ώστε να μην περιστρέφεται και να μην καταγράφει ο μετρητής.

Τοποθέτηση ειδικών μαγνητών που ακινητοποιούν την κλασική ροδέλα του μετρητή του ρολογιού, με αποτέλεσμα αυτός να μη γράφει μονάδες και να μην υπάρχει επιπλέον χρέωση στον λογαριασμό.

Ψεκασμός των επαφών με ειδικό σπρέι ψύξης ώστε να παγώνουν και να μην γράφουν οι μετρητές.

Κάθε μετρητής έχει ένα λαμάκι μέτρησης τάσης. Οι επιτήδειοι το θέτουν εκτός λειτουργίας ή το αφαιρούν, έτσι ώστε να μη γράφει καθόλου την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

• Ιδιαίτερα δημοφιλής στην επαρχία και ειδικά στις αγροτικές περι��χές είναι η μέθοδος να κατεβάζουν ρεύμα με άγκιστρα απευθείας από τις κολόνες της ΔΕΗ. Η παράνομη τροφοδότηση αυτού του τύπου είναι πολύ επικίνδυνη, ενώ δύσκολα εντοπίζεται από τα ειδικά συνεργεία της ΔΕΗ, καθώς οι ελλείψεις σε προσωπικό και η γεωμετρική αύξηση των περιστατικών λειτουργούν υπέρ των παραβατών.

Δείτε ακόμη:

Δίμηνη παράταση από τη ΔΕΗ για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων λογαριασμών σε 36 δόσεις

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top