Δάνεια 100 εκατομμυρίων ευρώ σε πάνω από 350 ελληνικές ΜμΕ- Διεκδικήστε χρήματα!

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος υπέγραψαν συμφωνία

Δάνεια 100 εκατομμυρίων ευρώ σε πάνω από 350 ελληνικές ΜμΕ- Διεκδικήστε χρήματα!

Η πρώτη συμφωνία που θα δώσει στην Εθνική τη δυνατότητα να χορηγήσει 100 εκατ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις υπογράφηκε σήμερα Πέμπτη με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.

Πιο συγκεκριμένα, 350 μικρές και μεσαίες Ελληνικές επιχειρήσεις θα μπορέσουν να δανεισθούν μέσα σ��ην επόμενη τριετία, με μειωμένες απαιτήσεις εγγυήσεων και με μειωμένο κόστος χρηματοδότησης.

Στόχος να υπάρχει όσο το δυνατό βιωσιμότερη χρηματοδότηση, είτε για κεφάλαιο κίνησης, είτε για δάνειο παγίων, από 10.000 ευρώ ανά επιχείρηση μέχρι 1.500.000 ευρώ το μέγιστο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, Λ.Φραγκιαδάκης επισημαίνοντας ότι μετά από 7 χρόνια ύφεσης ήρθε η ώρα της επιτακτικής ανάγκης για ανάκαμψη τόνισε: «Η συμφωνία που υπογράφουμε σήμερα στο πλαίσιο του προγράμματος COSME με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, θα συνεισφέρει σημαντικά στην ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων αυτών και στην πραγματοποίηση δράσεων που μπορούν να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη και στην αύξηση της απασχόλησης».

Το πρόγραμμα COSME έχει συνολικό προϋπολογισμό 2,3 δισ ευρω για τη περίοδο 2014 – 2020.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας καλύπτοντας το 75% της δραστηριότητας, το 60% των εξαγωγών και το 87% της απασχόλησης.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top