Ανείσπρακτα Ενοίκια: 24 ώρες διορία-Όποιοι δεν τα δηλώσουν πικρά θα το μετανιώσουν

Φοροτεχνικοί δίνουν διευκρινίσεις στο Star

Ανείσπρακτα Ενοίκια: 24 ώρες διορία-Όποιοι δεν τα δηλώσουν πικρά θα το μετανιώσουν

Μόνο μια μέρα προθεσμία έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν εισπράττουν ενοίκια, προκειμένου να γλιτώσουν τον πέλεκυ της εφορίας. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι αύριο Παρασκευή θα πρέπει να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αλλιώς θα χάσουν το τρένο της απαλλαγής φόρου.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίζουν οι ιδιοκτήτες με ανείσπρακτα ενοίκια είναι η δικαστική απόφαση αποβολής ή διαταγή πληρωμής που έχει σταλεί στον ενοικιαστή.

Φοροτεχνικοί που μίλησαν στο Star, σημείωσαν ότι «οι δικαστικές αποφάσεις δεν χρειάζονται επίδοση. Οι αγωγές όμως χρειάζονται επίδοση και μάλιστα άμεσα», ενώ τόνισαν πως «εάν δεν καταθέσουν τα δικαιολογητικά μέχρι αύριο, και δεν πάρει παράταση η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, τότε θα είναι αναγκασμένοι να φορολογηθούν ακόμη και για τα ενοίκια που είναι ανείσπρακτα».

Όσοι έχουν ανείσπρακτα ενοίκια και για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν κάνει αγωγή έξωσης ή διαταγή πληρωμής στον ενοικιαστή τους που δεν μπορεί να πληρώσει, θα αναγκαστούν να πληρώσουν οι ίδιοι τους φουσκωμένους συντελεστές φόρου οι οποίοι αυξήθηκαν από 11% σε 15% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ, ενώ όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα από 12.001 ευρώ έως και 35.000 ευρώ θα φορολογηθούν με συντελεστή 35% (από 33% το 2015).

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top